24 / 04 / 2024

Saddam bin Abdülaziz sedef adası

Saddam bin Abdülaziz sedef adası

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye imar izni geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artış kaydetti.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon 500 bin varil azaldı

Abdülkadir Akkuş iki yeni şirket kurdu! Akkuş Grup'tan 200 bin TL'lik yatırım!

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Bakırköy'de 100'er bin TL sermaye bedeli ile iki yeni şirket kurdu. Peki Abdülkadir Akkuş kimdir? İşte ayrıntılar...

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman petrol üretimine yönelik açıklama yaptı. İşte detaylar!

Brent petrol ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar oldu? İşte son dakika brent petrol fiyatı

Brent petrol varil fiyatı bugün düşüşe geçti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamaları brent petrolü düşürdü. Peki bugün brent petrol ne kadaR? Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol fiyatı 23 Ağustos 2022..

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

Döviz alım satımında kimlik zorunluluğunun ardından yeni düzenleme ile alım satıma sınır geldi ve sınır 5 bin ABD Doları olarak belirlendi.

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...

Alufuk Export İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alufuk Export İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdülaziz Alsajer ve Suud Alsajer ortaklığında kuruldu.

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin düşüş sinyalinin başladığını işaret eden ‘ölüm kesişimi’ne doğru giderken, ABD'de açıklanan enflasyon verileri ile yönünü değiştirdi. Bitcoin 43 bin 925 dolara kadar yükseldi.

Temel Platform Vinç Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temel Platform Vinç Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 100 bin sermaye bedeli  ile Abdülaziz Salim tarafından kuruldu.

Saddam bin Abdülaziz sedef adası Haberi

Saddam bin Abdülaziz sedef adası

İmara açılması konusunda hakkında zaman zaman çeşitli spekülasyonlar yaratılan ‘Prens Adaları’nın en sakin halkalarından Sedef Adası, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın kardeşi Saddam bin Abdülaziz’e de cazip geldi.


2011 yılında İstanbul’a gelen Prens Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 4 dönüm arazi satın aldı. Ancak SİT alanı olan adada kendisine yaptırmak istediği malikane için izin alamadı. Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlü ile görüşüp izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle bir türlü izin alamayan Saddam Bin Abdülaziz, imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı izinle deldi. Çocukları tarafından baba Abdülaziz için yapılacak malikanenin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılması planlanırken, evin yaz ortasında hazır hale getirilmesi bekleniyor.  Abdülaziz evi yapacak mimarını da Suudi Arabistan’dan getirecek.


İmara kapalı

Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef’in 4-5 yıl...