26 / 04 / 2024

safa tepesi

safa tepesi

Kabe'de tavaf alanını genişletme çalışmaları için hazırlanan 'Haremeyn-i Şerifeyn Genişletme Projesi'nin dikkat çekici detayları ortaya çıktı. Projeye göre Kabe'nin açık alanları, en üst katı ve tavaf bölgesinde gölgelikler tesis edilecek...

Safa Harita Planlama Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Safa Harita Planlama Mimarlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Halil İbrahim Pekrü, Ramazan demircan ve Süleyman Yorulmaz ortaklığında kuruldu.

Safa Otelcilik İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Safa Otelcilik İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  600 bin TL sermaye bedeli ile  İsmail Kaplan Mustafa Kaplan tarafından kuruldu.

Al Safa İnternational Mühendislik Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Safa İnternational Mühendislik Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Aksu tarafından kuruldu.

Safa İnşaatçılık Anonim Şirketi kuruldu!

Safa İnşaatçılık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hüseyin Yavuz, A.Aykut Yavuz ve Fatma Betül Özden ortaklığında kuruldu.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 4 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Şahinoğlu tarafından kuruldu.

Safa Grup Yapı'dan iki kıtada yatırım atağı!

2010 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Safa Grup Yapı, inşaat sektörünün zor zamanlar yaşadığı bu dönemde hem Asya hem Avrupa kıtasında projelerine hızla devam ediyor.

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Müstakim Safa Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Müstakim Safa Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Sevda Ekinci tarafından kuruldu. 

safa tepesi Haberi

safa tepesi


Mescid-i Nebevi'de olduğu gibi Kabe'nin de açık alanları, en üst katı ve tavaf bölgesinde gölgelikler tesis edilecek. Dış avlularda ise Mescid-i Nebevi'deki şemsiye sisteminin benzeri kurulacak. Böylece, Kabe'nin üst kısmı hariç, her yeri açılır kapanır gölgelikler ile kaplanacak.


Şimdiye kadar 100 milyar Suudi Arabistan Riyali'nin harcandığı proje kapsamında sökülen Osmanlı Revakları da proje içerisinde belirlenen noktalara, aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda uzman tarafından monte edilecek. Revaklar, Harem'in eski görünümünü ve dokusunu bozmadan, hacıların rahat ibadet etmelerini sağlayacak şekilde yerleştirilecek.


Harem Proje ve Araştırma Genel Müdürü Abdülmuhsin bin Humeyd, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in Haremeyn-i Şerifeyn Genişletme Projesi" hakkında bilgiler verdi. Tavaf alanını genişletme çalışmalarının birinci aşamasının bir yıl önce başladığını dile getiren Humeyd, projenin ilk aşamasının tamamlandığını ve bu...