25 / 04 / 2024

Sağlık kampusu ihalelerinin yürütmesi durduruldu

Sağlık kampusu ihalelerinin yürütmesi durduruldu

Danıştay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çılgın projelerinden biri olan Ankara Etlik ve Ankara Bilkent ve Elazığ’daki “kamu özel ortaklığı” yöntemiyle açılan sağlık kampusu ihalelerinin yürütmesini durdurdu

Adana Seyhan, Çukurova ve Kozan'a sağlık merkezi müjdesi!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yeni yapılacak olan Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çukurova İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binaları inşaatları uygulama projelerinin ihalelerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Mart 2017'de açılacak!

İnşaat çalışmaları süren ve Türkiye'nin çağdaş çizgiler taşıyan ilk Sağlık Kenti olma özelliği taşıyan Kayseri Entegre Sağlık Kampusu, kapılarını 2017 Mart'ında hizmete açacak.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nun ilk etabı tamam!

Adana'da temeli geçen yıl mart ayında atılan 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun son yapısal beton dökümü törenle yapıldı. Adana Entegre Sağlık Kampusu binasının dış cephesinin de tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

Bilkent Entegre Sağlık Kampusu 1 yıl sonra hizmete girecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu-Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilen Bilkent Entegre Sağlık Kampusu şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu 9 hastaneden oluşacak!

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu'nun inşası için proje alanına mobil hazır beton üretim tesisi kurulacak.

Türkerler Holding 3 sağlık kampüsü inşa ediyor!

Türkerler Holding, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı 16 ihalenin üçünü olarak dev kent hastaneleri inşa ediyor. Grup, İtalyan Astaldi ile sadece Etlik Entegre Sağlık Kampusu için 1.1 milyar euroluk yatırım yapacak.

Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu'nun kredisi tamam!

DİA Holding tarafından kamu özel işbirliği (PPP) kapsamında hayata geçerilecek olan, 1.2 milyar euro tutarındaki Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu'nun proje finansmanı kredi sözleşmesi dün imzalandı.

Adana Sağlık Kampusu inşaatı devam ediyor!

Adana'nın tek kalemde en büyük kamu yatırımı olan 1 milyar 30 milyon liralık Sağlık Kampusu inşaatı devam ediyor. Kampusta toplam bin 550 yataklı 7 hastane bulunacak..

Sağlık kampusları için dev işbirliği!

GE Sağlık, GAMA ve Türkerler Holding, Sağlık Bakanlığı'na ait Kocaeli Sağlık Kampusu ve İzmir Bayraklı Sağlık Kampusu projeleri için işbirliği anlaşması imzaladı. İşte detaylar...

Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nün kredi anlaşması imzalandı!

Türkiye'nin ilk kamu özel işbirliği anlaşmasıyla yapılacak olan Mersin Entegre Sağlık Kampusu için verilen 272 milyon euroluk kredinin anlaşması imzalandı. Proje, DİA Holding tarafından yapılacak...

YDA Grup Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nü inşa edecek!

YDA Group, kamu-özel ortaklığı modeliyle yapımı süren bin 583 yataklı Kayseri Entegre Sağlık Kampusu projesinin finansmanında yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladı. Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi olma özelliğine sahip...

Gediz Üniversitesi sağlık kampusu kuruyor!

Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi'ndeki 44 bin metrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edilecek...

Türkiye'nin ilk Sağlık Akademisi Burdur'da kuruldu!

Burdur'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sağlık Akademisi'nde yaklaşık 8 bin kişiye 28 sağlık konusunda eğitim verilecek.

Sağlık kampusu ihalelerinin yürütmesi durduruldu Haberi

Sağlık kampusu ihalelerinin yürütmesi durduruldu

Danıştay 13. Dairesi, Başbakan Erdoğan’ın 12 Haziran 2012 seçimleri öncesinde tanıttığı çılgın projelerinden biri olan Ankara-Etlik, Ankara-Bilkent ve Elazığ’daki “kamu özel ortaklığı” yöntemiyle açılan sağlık kampusları ihalelerinin yürütmesini “mevcut hastanelerin ihaleyi alan şirketlere ticari alan olarak devrinin açıkça hukuka aykırı olduğu ve ihale şartnamesinin mevzuata aykırı olduğu” gerekçesiyle durdurdu.


Kararının ardından kalan 42 ihalenin de iptal edilmesi gerektiğini açıklayan Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazit İlhan, mahkemenin ayrıca yasanın bir maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurma kararı aldığını ifade ederek, “Kararın gerekçesinde, kanunda yeterli belirlemenin yapılıp sınır çizilmediği, sözleşmenin niteliği ve kapsamına ilişkin temel belirlemelerin yapılmadığı, bu durumun anayasaya aykırı olduğu belirtilmiştir”...