26 / 04 / 2024

sahibi ölmeden tapuya şerh konabilir mi

sahibi ölmeden tapuya şerh konabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, '3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001'de ikinci evliliğini yaptı. Üvey annem yüzünden babam benimle görüşmeyi kesti. Onların oturduğu evi üvey annemin üzerine yapmaması için tapuya şerh koydurabilir miyim? Hakkımı korumak için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı...

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?

Hisseli tapuya dair bilinmesi gereken hususlar vardır. Vatandaşlar ellerindeki hisseli tapu hakkında gerekli bilgileri edinmelidir. Bu yüzden de “Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?” şeklinde sorular sorarak bilgi sahibi olunmaya çalışılıyor.

Mal sahibi ölmeden tapuya şerh konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001'de ikinci evliliğini yaptı. Üvey annem yüzünden babam benimle görüşmeyi kesti. Onların oturduğu evi üvey annemin üzerine yapmaması için tapuya şerh koydurabilir miyim? Hakkımı korumak için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ya da sahipleri ile müteahhit ya da müteahhitler arasında imzalanabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin tapuya şerhi!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında anlaşmaya varıldığı takdirde noterde düzenlenerek imzalanan sözleşmeye kat karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin tapuya şerhi!

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Tapuya şerh koyma dilekçesi!

Tapuya şerh konulabilmesi için hak sahibi gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edebiliyor. Peki, tapuya şerh koyma dilekçesi nasıl yazılır?

Kira sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kira sözleşmesi taşınmaz mallar için kiracı ile ev sahibi tarafından imzalanıyor.Peki,kira sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?Kiranın tapuya şerhi için yapılması gerekenler nelerdir?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerhi!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ve inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan bir sözleşmeye çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh işlemi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Yapılan bu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi için gerekenler...

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..

sahibi ölmeden tapuya şerh konabilir mi Haberi

sahibi ölmeden tapuya şerh konabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '32 yaşında 3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001’de ikinci evliliğini yaptı. Ben üvey annemi çok seviyordum. Ancak 2017’de ben evlenip kendi evime geçtikten sonra gerek söylemleriyle gerek hal ve hareketleriyle babamı bana düşman ederek aramızı bozdu ve babam beni her yerden engelleyerek görüşmeyi kesti. Ben evlenmiş evlat olarak, babamın onların oturduğu evi üvey annemin üzerine yapmaması için tapuya şerh koydurabilir miyim? Mallarının üzerindeki hakkımı korumak için ne yapabilirim? Babam 64 yaşında' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

32 yaşında 3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001’de ikinci evliliğini yaptı. Ben üvey annemi çok seviyordum. Ancak 2017’de ben evlenip kendi evime geçtikten sonra gerek söylemleriyle gerek...