19 / 04 / 2024

sahte fatura

sahte fatura

Sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflere Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce operasyon yapıldı.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Belgesi olmayan gayrimenkul ilanı veremeyecek! Sahte ilan tedbirleri 1 Kasım'da yürürlüğe girecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için hayata geçirilmesi planlanan ilan yasağının uygulanması yarın başlayacak.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Ev alacaklar aman oyuna gelmeyin: Sahte fotoğraflarla olmayan ev ilana koyuluyor! 

İlan platformlarında sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran emlakçılar gündeme gelmeye başladı. Bunları yakın takibe alan Ticaret Bakanlığı, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin liralık idare para cezası uyguladı. İşte ayrıntılar...

Fatura desteği almak isteyen dar gelirliler dikkat! Tarih verildi!

Dar gelirli aileler elektrik desteği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki fatura desteği ne zaman verilecek?  

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

Altın fiyatlarının düşüşü sonrasında altına olan talep arttı. Yatırımcılar hızla altın alırken, sahte altın konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. Son zamanlarda sahtecilerin kullandığı yeni yöntemlere karşı dikkatli olunmalı.

sahte fatura Haberi

sahte fatura

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi tarafından akaryakıt ve buna bağlı vergi kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle Bakanlık koordinesinde akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığını ve buna bağlı kamu zararına engel olmak, haksız rekabetin önüne geçmek yasalara uygun çalışan işletmelerin haklarını korumak amacıyla, Bakanlık ekiplerince, 13 farklı akaryakıt dağıtım şirketi ve bunlarla bağlantılı çok sayıda bayinin usulsüzlükleri ortaya konuldu. İlgili kurumlar nezdinde detaylı olarak araştırılan bu şirketler ve bayilerin mükellefiyetleri sonlandırıldı, lisansları iptal edildi.

Giderlerini olduğundan çok daha yüksek göstererek devlete ödenmesi gereken vergilerini düşürmek isteyen mükelleflere fatura temininde artış gözlenmesi ardından buna yönelik faaliyet yürüten bayiler Özel Ekip tarafından mercek altına...