27 / 04 / 2024

Sakarya ihtisas bölgesi

Sakarya ihtisas bölgesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti ile iştigal eden firmaların oluşturduğu 13. Meslek Komitesi İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Aydın'da tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi için imzalar atıldı!

Aydın'da hayata geçirilecek olan "tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi" için imzalar atıldı...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Sakarya'da inşaat malzemecileri ihtisas bölgesine kavuşuyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti ile iştigal eden firmaların oluşturduğu 13. Meslek Komitesi İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Karaman Merkez'deki bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi'nin yer seçimi kesinleşti!

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi ile ilgili önemli bir aşama kaydedildi. Hafta başı 'ÇED Olumlu Belgesi’nin onaylanmasının ardından bugün itibariyle yer seçimi kesinleşmiş ve OSB tüzel kişiliği kazanıldı.

13. Meslek Komitesi, ihtisas bölgesi çalışmalarına hız verdi!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşan 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi olmaya talip!

Eskişehir’in safkan Arap atı yetiştiriciliğiyle ünlü ilçesi Mahmudiye, jeotermal su potansiyeli ile sera ihtisas bölgesi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik Tarımdan AŞ firmasının seracılık yatırımlarının 3 milyar euroluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor.

Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nde sona gelindi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Niğde'nin Bor ilçesindeki 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmalar Başbakanlığa iletildi" dedi.

Karasu'da 222 hektar alana Otomotiv Bölgesi kuruluyor!

Sakarya Karasu'ya Otomotiv ihtisas Endüstri Bölgesi kuruluyor. Bölgede yerli otomobil ve elektrikli-hibrit araçların üretimine öncelik verilecek. 2 milyar lira yatırımın girmesi planlanan bölgede 8 bin kisi istihdam edilecek.

Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi belli oldu!

Sakarya Karasu ilçesinde yapılması planlanan Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi için proje alanı belli oldu. Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'ne ait karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Diyarbakır'da Tekstil İhtisas Sanayi Bölgesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından; Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi için 22 Ocak 2015 günü saat 14:00 'de halk toplantısı düzenlenecek.

Sakarya ihtisas bölgesi Haberi

Sakarya ihtisas bölgesi

Aylık olağan komite toplantısında açıklama yapan 13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok, yaklaşık 3 yıldır çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili bilgi vererek “İlimiz ve bölgemizde inşaat sektörü her geçen gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Emirdağ Mezarlığının karşısındaki bölgede 400 dönüm yer ile ilgili Toprak Kurulu’ndan gerekli izinler alındı. Kamu yararı yazısı da çıktı. İmar müdürlüğü yer ve değer tespiti yapıyor. Bakanlar Kurulu imzasının ardından Büyükşehir Belediyesi istimlak ve altyapı çalışmaları yapacak ardından biz talep toplama çalışmalarına başlayacağız. Bu sadece yerelde sektörümüzü Sakarya için değil tüm Marmara’ya hitap edecek noktaya gerekecek Yönetim Kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde açıklama yaptı. 


Tok, ihtisas bölgesinde yer almak isteyen üyelerin öncelikle SİMDER’e üye olması gerektiğini ve alıp satmak...