23 / 04 / 2024

sakarya müzesi milli egemenlik caddesi

sakarya müzesi milli egemenlik caddesi

Bakım, onarım ve teşhir tanzim çalışmaları nedeni ile 24 Ocak 2014 tarihinde ziyarete kapatılmış olan Sakarya Müzesi’nin 10 Haziran 2014 tarihinden sonra tekrardan hizmete gireceği bildirildi...

15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi 2019'da açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi’nde sona geliyor. Temel kazısı tamamlanan projenin 2019'da hizmete açılması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Samsun Kuvayi Milliye Müzesi açılıyor!

Milli mücadelenin kıvılcımının yakıldığı Samsun’da, düşmana karşı direnişin ilk planlarının hazırlandığı gizli karargahı Kuvayi Milliye Müzesi’ne dönüştüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin de yaşatılacağı bu önemli tarih ve kültür abidesini halkın hizmetine açmaya hazırlanıyor.

Sakarya'ya Göç Müzesi yapılacak!

Kültür Bakanı Avcı’nın ziyaretinde konuşan Toçoğlu, “Milletvekilimiz ve değerli hocamız Mustafa İsen ve diğer milletvekillerimizin de destekleriyle şehrimize Göç Müzesi kazandıracağız” dedi.

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açılıyor!

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış için hazırlanan müzede incelemelerde bulundu.

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak!

Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyetleri ortak kararları doğrultusunda Kıbrıs Türk tarihine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi oluşturuluyor.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Karataş'taki Cumhuriyet Müzesi onarımı yarım kaldı!

İzmir’in Karataş semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 200 yıllık İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi onarımı tamamlanmadan kapatıldı. İşte ayrıntılar...

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin istinat duvarı çöktü!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı..

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin çöken duvarı için 12 yıl beklendi!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı.

Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor!

Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor. Müzeyle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'ye bir sunum yapıldı.

sakarya müzesi milli egemenlik caddesi Haberi

sakarya müzesi milli egemenlik caddesi


Bakım, onarım ve teşhir tanzim çalışmaları nedeni ile 24 Ocak 2014 tarihinde ziyarete kapatılmış olan Sakarya Müzesi’nin 10 Haziran 2014 tarihinden sonra tekrardan hizmete gireceği bildirildi.


Sakarya Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan ve ziyaretçi akınına uğrayan müzenin bakım, onarım ve teşhir tanzim çalışmaları nedeni ile ziyarete kapatıldığı ve 10 Haziran 2014 tarihinden sonra tekrardan ziyaretçilere açılacağı...