20 / 04 / 2024

Sakarya Nehri yatağı geniletilecek mi

Sakarya Nehri yatağı geniletilecek mi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor!

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi ve Dicle Nehri yatağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın tehlikeden korunması çağrısında bulunuldu.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Karasu Ekşioğlu City ulaşım!

Karasu Ekşioğlu City ulaşım bilgileri kapsamında proje Sakarya İl'i Karasu İlçe' sinde ormanın bittiği yerde, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada yer alıyor. Projede toplam 400 adet daire bulunuyor.

Tunca Nehri'ne yakın olan evler sular altında kaldı!

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi.

Seyhan Nehri'ne inşa edilecek köprülerden birinin adı Atatürk olsun!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin ‘Sonsuzluk’ temasıyla inşa edilip, "Atatürk" adının verilmesini önerdi.

Faruk Sakarya'dan köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilip, Atatürk adının verilmesini önerdi.

İstanbul için Meriç Nehri'nden su alınacak!

Metropol şehrin su ihtiyacını karşılamak için Melen’den sonra Sakarya Nehri’nden de su alınmaya başlandı. Ancak bu da yetersiz kalınca İSKİ’nin, Meriç Nehri’nden İstanbul’a su tahsis edilmesini istediği ortaya çıktı.

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler!

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler. Su altı Fotoğrafçısı ve de Dalış Eğitmeni Recep Şen, 824 kilometre uzunluğundaki nehrin akmaya başladığı Sakaryabaşı mevkisinde bulunan kaynağa tüple daldı.

Sakarya Nehri yatağı geniletilecek mi Haberi

Sakarya Nehri yatağı geniletilecek mi


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi. Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Ekiplerimiz nehir çevresinde yapmış olduğu incelemelerde kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıkları ile nehrin doldurulduğunu tespit etti. Bu kapsamda Sakarya Nehri yatağında bir çalışma başlattık. ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması yapıyoruz” diye konuştu.


Nehrin Genişliği 50 Metre

Genişletme çalışmaları ile Sakarya Nehri’nin nefes almaya başladığını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Nehir kıyısına atılan moloz ve atıkları temizleyerek ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şuanda su akışı olmayan Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışı söz konusu...