18 / 04 / 2024

saldaya otel mi yapılacak

saldaya otel mi yapılacak

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? 

Hamdi Akın’ın sahibi olduğu Akfen GYO, Tersane İstanbul'daki yeni otel yatırımını resmen açıkladı. Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? İşte detaylar...

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Kapadokya’da neler oluyor? Yıkımlar sürecek mi?

Kapadokya’nın kalbi Göreme’de, milli parkın içindeki peri bacalarına adeta sürtünen otel inşaatının yıkımına başlandı. Peki yıkımların devamı gelecek mi?

Çanakkale Hilton Otel Ekim'e yetişecek mi?

Çanakkale'de yapımına 2 yıl önce başlanılan Çanakkale Hilton Otel'de çalışmalar hızlandı. Otelin Ekim'e yetiştirilmesi planlanıyor.

Avea binası otel mi olacak?

İstanbul'un en değerli bölgesi Maçka'da yer alan Avea'nın binası satılıyor. Bazı turizm gruplarının talip olduğu binanın otel olarak kullanılması planlanıyor. 

Kosifler otel projesini erteledi mi?

Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden olan Kosifler Group, Küçükyalı'da ilk servis noktası olan arazide otel inşaatına başlamıştı. Kosiflerin otel projesinde son durum ne?

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

Kadıköy Şifa Hastanesi otel mi oluyor?

Florance Nightingale Grubu üzerinden 2016 Eylül ayında Kadıköy Şifa Hastanesi'ni satın almıştı. Bu sürpriz satış medyada genişçe yer aldı.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Küçükçamlıca'ya otel yapmak için İBB'den istediği imar değişikliğini alamayan Bilfen, bu kez Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'na başvurdu. Bilfen, uygulamadaki planlarda park alanı olarak ayrılmış kısmın otel alanına dönüştürülmesini istiyor.

Turkcell Taksim Tepebaşı Plaza otel mi olacak?

Turkcell, şirketin kuruluşundan bu yana genel müdürlük binası olarak kullandığı Taksim Tepebaşı'ndaki binasından Eylül 2015'te taşındı. Turkcell Taksim Tepebaşı Plaza binasının otel olacağı ile ilgili haberler yapıldı.

Şanlıurfa Millet Hanı butik otel mi olacak?

Toplama kampı, sonra da yetimhane yapılan ve ismi “Millet Hanı” olarak değiştirilen Han-ı Delilan (Deliller Hanı), ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor. Tarihi bir dönemin belleği olan han ile birlikte kentteki gayrimüslim izler de siliniyor.

saldaya otel mi yapılacak Haberi

saldaya otel mi yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı.

Evrensel gazetesinin onaylanan imar planıyla ilgili görüşlerine başvurduğu Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Osman Gazi Şakar, imar planıyla Salda Gölü manzaralı otellerin yapılmasına onay verildiğini söyledi. Evrensel'de yer alan habere göre, Millet bahçesi projesinin tam gaz devam ettiğini dile getiren Şakar, onaylanan imar planıyla çevre köylerden Salda, Doğanbey ve Yeşilova’da yapılaşmaya izin verildiğini belirtti. Söz konusu köylerin Salda Gölü’ne çok yakın olduğunu dile getiren Şakar, planda bu köylerin ayrıldığını, otel vb. yapıların buralara yapılmasına izin verildiğini belirtti.. Diğer köylerde ise eskisi gibi seyrek ve kırsal yapılaşmaya izin verildiğini söyleyen Şakar şu şekilde konuştu: “Seyrek yapılaşma olan köyler Salda Gölü’ne uzak köyler. Işıklar köyü göle 4 kilometre uzaklıkta...