29 / 03 / 2024

Samsun 1919 vizyonu

Samsun 1919 vizyonu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere çıktığı Samsun'da ilk adımlarını attığı güzergah, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin yeni vizyonu olarak yeniden düzenlenecek.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere yapılan “Panorama 1919 Müzesi”nin inşaat çalışmalarının bittiğini ve açılışının beklendiğini söyledi.

Samsun Ata Yolu 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik "Ata Yolu" 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı.

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nde sona gelindi!

Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret ederek Hüseyin Aksoy’a yapımı tamamlanmak üzere olan Panorama 1919 Müzesi ile ilgili bilgi verdi.

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Panorama 1919 Müzesi’nde son durum!

Panorama 1919 Müzesi’nde hummalı çalışmalar devam ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin Samsun'un değerine değer katacak anıt eserlerden biri olacağını söyledi.

Samsun Ata Yolu'nun rotası çizildi!

Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol, koruma altına alınıyor.

Samsun Panaroma 1919 Müzesi'nde son durum!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Panaroma 1919 Müzesi” çalışmalarını sürdürüyor.Kurtuluş destanının anlatıldığı bu müzeyi Samsunlular ile buluşturmak için ter döküyor. Spor salonunun içinde ve dışında hummalı bir çalışma hakim.

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.

Samsun'da Otel'in yerine Panorama 1919 Müzesi geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, otelin yıkılmasından sonra ortaya çıkacak alanı rekreasyona tabi tutup düzenleyerek "Panorama 1919 Müzesi" ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini açıkladı.

Samsun'un tarihi konakları Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak!

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu, 3 boyutlu panorama müzesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nu 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getireceklerini söyledi...

Samsun 1919 vizyonu Haberi

Samsun 1919 vizyonu

TÜRKİYE'de konusunun uzmanı, profesyonel şehir plancılarının destekleriyle yürütülen 19 Mayıs Rota Projesi, Anıtkabir gibi ülkenin önemli mekanlarından biri haline gelecek. Projenin mimarı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919'un ruhunu ve meşalesini, büyük bir hassasiyet ve incelikle Türk halkının hizmetine sunacaklarını açıkladı. Milli kurtuluş mücadelesinin başkenti Samsun, ilk meşalenin yakıldığı 19 Mayıs 1919 rotasını Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde planlayarak projelendiriyor. Bu vizyon proje için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına başladı. Büyük Samsun Oteli'nin yıkımıyla start alan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üstlendiği Panoroma 1919 Müzesi, İlkadım Anıtı, Kurtuluş Yolu, Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydanı ve büyük önderin kaldığı Mıntıka Palas Oteli'ni de kapsayan meşale alan, yeni rekreasyon ve peyzaj düzenlemeleri...