19 / 04 / 2024

samsun terme saray köyü kuran kursu binası yapılacakmı

samsun terme saray köyü kuran kursu binası yapılacakmı

Samsun’un Terme ilçesi Saray köyü mevkiinde hayırseverler tarafından 17 yıl önce yatılı kız Kur'an kursu olarak başlatılan, 28 Şubat sürecinde yapımı durdurulan inşaat çürümeye terk edildi...

Büyükşehir Belediyesi o ilçede imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Terme'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 11 bin 433 metrekare alana sahip.

Belediye ticaret ve turizm alanı imarlı arsa satacak! İhalesi 4 Mayıs'ta!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Terme'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Terme'ye 25 bin metrekarelik yeni yaşam alanı!

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe merkezine 25 bin metrekarelik yeni yaşam alanı kazandıracaklarının sözünü verdi.

Samsun Büyükşehir'den 29.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlkadım, Tekkeköy ve Terme ilçelerindeki 4 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 29 milyon 634 bin 580 TL olarak belirlendi. 

Samsun Terme'de yeni otopark inşaatı başladı!

Samsun Terme Belediyesi tarafından kent merkezindeki araç trafiğine çözüm getirmek için hayata geçirilecek otopark projesinin inşaatı başladı.

ÖİB Samsun Terme'deki gayrimenkulün satışını onayladı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Terme Taşpınar'daki 33 bin 943,63 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün satışını onayladı..

Terme'ye 15 milyon liralık alt yapı yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Terme ilçesinin alt yapısına neşter vurduklarını ve 3,5 yıl içinde 15 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Reysaş GYO 4 ildeki deposunun kira sözleşmesini 1 ay uzattı!

Reysaş GYO Düzce Merkez, Giresun Tirebolu, Ordu Ünye ve Samsun Terme'de bulunan depolarının kira sözleşmesini 1 ay uzattı.

Reysaş GYO Samsun'daki deposunu TMO'ya 130 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Samsun İli Terme İlçesi Söğütlü Mahallesi'nde yer alan 2 bin 800 metrekarelik depolama alanını TMO'ya 3 aylığına kiraya verdi.

Terme'de imar planı ertelendi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, tüm Terme halkının 3 yıldır beklediği 'imar planı' uygulamasını bir kez daha erteledi.

samsun terme saray köyü kuran kursu binası yapılacakmı Haberi

samsun terme saray köyü kuran kursu binası yapılacakmı


Samsun’un Terme ilçesi Saray köyü mevkiinde hayırseverler tarafından 17 yıl önce yatılı kız Kur'an kursu olarak başlatılan, 28 Şubat sürecinde yapımı durdurulan inşaat çürümeye terk edildi. Mahalle sakinleri, 38 ay önce Türkiye Diyanet Vakfı'na devredilen taşınmaz için gereğinin yapılmasını istedi.


Avukat Namık Hüseyin Kökten, 28 Şubat mağduru binanın tekrar hayat bulması için gazetelere ilan vererek yetkilileri göreve çağırdı. Avukat Kökten, “Hayırsever vatandaşlar tarafından bundan 17 yıl önce yatılı kız Kur'an kursu olarak başlatılan 3 bin 500 metrekare üzerine inşa edilen taşınmaz, 28 Şubat sürecinde Kur'an öğrenme yaşının 12'ye çıkarılması üzerine mevcut kurslara öğrenci akışı azalmış, yeni bir Kur'an kursuna ihtiyaç kalmaması nedeniyle halkın bu binaya yardımları kesilmiştir ve bu bina 28 Şubat sürecinin bir mağduru olmuş ve atıl hale gelmiştir....