28 / 03 / 2024

Samur Camii restorasyon

Samur Camii restorasyon

Ordu'daki Samur Camii'nin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan camiyi aslına uygun olarak restore ediyor

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Süleymaniye Camii'nde restorasyonda hata!

Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında hata yapıldığı ortaya çıktı. Camide kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralaması yanlış yapıldı.

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Samur Camii restorasyon Haberi

Samur Camii restorasyon


Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan tarihi Samur Camii’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçmişten bu yana ihmal edilen ve yok olmaya yüz tutan tarihi, kültürel yapıları aslına uygun olarak restore ediyor.


CAMİNİN 110 YILLIK TARİHİ VAR


Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camii’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmalarına devam ediyor.



ÖZGÜN MİMARİSİ ORTAYA ÇIKARILIYOR


Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak restorasyon çalışmalarında öncelikle dış cephede bulunan sıva tamamen temizlenerek yapının özgün mimarisi ortaya çıkarıldı. Caminin minaresi, çatısı, iç kısımları ve tavanı aslına uygun bir...