27 / 04 / 2024

Samur Camii restore mi ediliyor

Samur Camii restore mi ediliyor

Ordu'daki Samur Camii'nin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan camiyi aslına uygun olarak restore ediyor

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Kilis Murtaza Camii restore ediliyor!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kilis'teki Murtaza Cami'yi restore ediyor. Caminin kurban bayramında hizmete açılması planlanıyor.

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Samur Camii restore mi ediliyor Haberi

Samur Camii restore mi ediliyor


Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan tarihi Samur Camii’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçmişten bu yana ihmal edilen ve yok olmaya yüz tutan tarihi, kültürel yapıları aslına uygun olarak restore ediyor.


CAMİNİN 110 YILLIK TARİHİ VAR


Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camii’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmalarına devam ediyor.



ÖZGÜN MİMARİSİ ORTAYA ÇIKARILIYOR


Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak restorasyon çalışmalarında öncelikle dış cephede bulunan sıva tamamen temizlenerek yapının özgün mimarisi ortaya çıkarıldı. Caminin minaresi, çatısı, iç kısımları ve tavanı aslına uygun bir...