24 / 04 / 2024

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz

Sanat Tarihçisi Fehmi Yılmaz İstanbul'un Hazineleri adlı seminerde İstanbul'un yeniden inşa edilen eserlerini anlatacak

Kamu işçileri dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

700 bin kamu işçisi ''Kamu işçisi zamlı maaşlar ne zaman yatacak?'' sorusunun araştırıyor. Zamlı maaşlarla birlikte birikmiş ödemelerin yatacağı tarih araştırılıyor. Peki Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

Ünlü ekonomist önce uyardı sonra rakam verdi! İşte enflasyonun düşeceği tarih

TÜİK'in paylaştığı bilgilerin inandırıcı olmadığını söyleyen Ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, gelecek ene Türkiye'de tahmin edilen enflasyon rakamını söyledi. Peki, enflasyon düşer mi? Enflasyon ne zaman düşecek? İşte, enflasyonun gerileyeceği tarih

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Kapadokya’yı koruyacak komisyon belirlendi!

Kapadokya’yı koruyup yatırımcıları için bürokratik süreçleri kısaltacak komisyonun kimlerden oluşacağı belli oldu. Arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da bulunacağı komisyonda Kapadokya’yla ilgili her karar alınabilecek.

Shakespeare'in Romeo ve Juliet'i yazdığı ev bulundu!

Dünyaca ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in ünlü piyesi Romeo ve Juliet'i kaleme aldığı Londra’daki adresi tespit edildi. Tiyatro tarihçisi Geoffrey Marsh, Shakespeare’in 1597-1598 yıllarında Londra yaşadığı adresi buldu.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü inşaat!

Mimarlık tarihçisi ve İstanbul Şehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Uğur Tanyeli, Türkiye'nin mimarisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Talha Uğurluel'den Panorama 1326'ya övgü!

Ünlü Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni inceledi.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kiptaş camilerin geçmişini bir kitapta topladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ; Kültür Tarihi Araştırmaları Merkezi bünyesinde, kültür tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu’na “Gelenekten Geleceğe Camiler” kitabını hazırlattı. 

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı yayınlandı!

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

Beykoz Kundura sanat merkezine dönüşüyor!

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz Haberi

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz 14 Mayıs saat 18:00'de düzenlenecek olan İstanbul'un Hazineleri adlı seminerde İstanbul'un yeniden inşa edilen eserlerini anlatacak. Seminer Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde...