19 / 04 / 2024

sanayi çalışma oranları

sanayi çalışma oranları

ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü.

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in yüzde 78,6 olarak açıkladığı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Bakan Bilgin, Temmuz'da asgari ücrete yapılan ara zam, emekli ve memur maaşlarında yapılacak artışlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Antalya Kemer'de esnaflar kiralarla ilgili çalışma bekliyor!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar." dedi.

Marmaris Belediyesi kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı!

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuzdan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi

İş güvenliği uzmanı çalışma süreleri 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda yapılan değişiklikler neticesinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülükleri ve çalışma saatleri değiştirildi. İşte, iş güvenliği uzmanı çalışma süreleri!

1937 yılında İstanbul Belediyesi 5 yıllık çalışma programı hazırlamış!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 5 yıllık çalışma programı hazırlamış. Daha çok yol ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu programa 9 milyon 314 bin lira sarf edilecekmiş.

TURYAP genel müdürlük kadrosu için çalışma arkadaşları arıyor!

Türk gayrimenkul sektörüne, 30 yıldır hizmet vermekte olan TURYAP, genel müdürlükte görevlendirmek üzere yeni çalışma arkadaşları arıyor. TURYAP’tan yapılan açıklamaya göre, yeniden yapılanma çerçevesinde, genel müdürlük ekibi güçlendirilecek.

Taksim Meydanı'nda yeni çalışma başladı!

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

İnegöl'de konut dışı kentsel çalışma alanı yeniden belirleniyor!

Bursa İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'nde dört parsel üzerinden geçen doğalgaz boru hattı dikkate alınarak “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları”nın yeniden düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli İnegöl Revizyon+İlave Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

sanayi çalışma oranları Haberi

sanayi çalışma oranları


Mart ayında yaratılan 584 biri ışın 45'i tarımda gerçekleşti, ilk çeyrek yüzde 5 büyüyen sanayide ve madencilikte 4 bin istihdam aza olarak yüzde 54'ü kadar  işsiz var. Gerçek işsizi , Mart ayı için yayınladığı  işgücü-istihdam-işsizlik verileri,...


ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü. 


Mart ayında işgücü piyasasına girenlerin sayısında 506 bin artış olduğu görüldü. TÜİK'in işgücüne katılmayan ev kadınların sayısının 500 bin dolayında azalmış görünmesi, ev kadınlarının işgücü piyasasına girmesi şeklinde yorumlanabilir. 


İŞSİZLİK... 


Mart ayında ekonominin 584 bin kişiye iş bulduğu görüldü. Bu, işgücü piyasasına girenlere iş bulunması , ayrıca işsizler stokundan 78 bin kişinin daha iş bulması anlamına geliyor. Bu durumda...