24 / 04 / 2024

sanayi çöküntü alanı dönüşümü kartal

sanayi çöküntü alanı dönüşümü kartal

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,sanayi çöküntü alanı ile ilgili 5 binlik planın CHP’li İstanbul Büyükşehir Meclisi üyelerinin de ‘evet’ oyu vermesi ile kabulünün ardından başlayan tartışmalara dair önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Konya Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için başvurular başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde çöküntü alanı haline gelen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında TOKİ ile birlikte gerçekleştireceği Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnafların başvurularını almaya başladı...

Arnavutköy’de 111 dönümlük askeri alan imara açılıyor!

Arnavutköy’deki 111 dönümlük askeri alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sanayi tesisi ve depolama alanı ilan edildi. 

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Çorum'da 215 hektarlık OSB alanının imar planı onaylandı!

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 215 hektarlık ilave alanı 2017 yılında hizmete açılacak.

Deniz Karataş: Dönüşümde hafriyat sıkıntısı yaşanabilir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat hafriyatının döküleceği alanın bulunmaması sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek "Cumanın gelişi perşembeden bellidir” diye konuştu.

Isparta'da arsa sıkıntısı konut fiyatlarına yansıyor!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye imkanlarıyla Isparta’da ucuz konut yatırımı yapmanın sinyalini verdi. Günaydın, bölgede arsa sıkıntısının konut fiyatlarına yansıdığını belirtti.

Bodrum Torba İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle yapıldı.

Kağızman'ın Kötek köyünde tapu sıkıntısı yaşanıyor!

Kars Kağızman'daki 140 haneli Kötek köyünde yaşayan vatandaşlar Osmanlı döneminden kalma tapuları nedeniye sıkıntı çekiyor. Köy muhtarı köylerine tapu ve kadastronun gelmemesinden şikayetçi...

İzmir inşaat sektörü demir fiyatlarının zamlanmasıyla sıkıntı yaşıyor!

İzmir'de bir süre önce hazır beton fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesiyle sıkıntı yaşayan inşaat sektörü, şimdi de demir fiyatlarının 2 ayda yüzde 40 oranında zamlanmasıyla yeni bir darboğazla karşı karşıya kaldı.

İstanbul'da gayrimenkul sektörünün tek sorunu arsa sıkıntısı!

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, İstanbul'da gayrimenkul sektörünün en büyük sorununun arsa sıkıntısı olduğunu belirterek, "İstanbul'da arsalar çok pahalı. Ama biz gayrimenkulcüyüz, bize arsa bulun demek de doğru değil" dedi.

Şirince'de yaşanan sıkıntılar plansızlıktan kaynaklanıyor!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Şirince’de yaşanan sıkıntılar plansızlıktan kaynaklanıyor. Dileğimiz bu planların yerine oturmasıdır. Biz bu süreçte de Şirince’yi gözümüz gibi koruyacağız” dedi.

sanayi çöküntü alanı dönüşümü kartal Haberi

sanayi çöküntü alanı dönüşümü kartal


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kamuoyunda Zaha Hadid projesi olarak bilinen Kartal’daki sanayi çöküntü alanı ile ilgili 5 binlik planın CHP’li İstanbul Büyükşehir Meclisi üyelerinin de ‘evet’ oyu vermesi ile kabulünün ardından başlayan tartışmalara dair önemli açıklamalar yaptı. 

Konuyla ilgili bilinmeyen pek çok noktayı aydınlatan Başkan Öz,  Al Jazeera Türk internet sitesine verdiği röportajda kamuoyunun merak ettiği soruların cevaplarını verdi. Başkan Altınok Öz, röportajda Zaha Hadid Projesi olarak bilinen çalışmanın fiilen uygulanmasının artık mümkün olmadığını, projede yer alan hazineye ait arsanın Emlak Gayri Menkul tarafından hasılat paylaşımı yoluyla satılmasının ardından bölgede sadece Zaha Hadid’in adının kaldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan planın bölge halkının isteklerini yansıttığını belirten Başkan Öz, yaklaşık 6 ay sonra bölgenin 1000’lik planlarının da...