27 / 04 / 2024

sanayi iş alanları

sanayi iş alanları

ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü.

Al Salah Gıda İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Salah Gıda İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Salah I.M. Mashaly ve Salah Ibrahım M.I.Mashaly ortaklığında kuruldu.

Smart Banyo Aksesuarları Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Banyo Aksesuarları Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Şanal, Serkan Kaya ve Yavuz Selim Çifçi ortaklığında kuruldu.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından önemli ölçüde yıkıma uğrayan Hatay, dün meydana gelen iki depremle birlikte yeniden büyük hasarlar aldı. Şehirde küçük sanayi işletmeleri büyük bir bölümü yıkılırken, çalışanlar da daha güvenli şehirlere göç ediyor.

Ted Group İnşaat Malzemeleri Pazarlama Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ted Group İnşaat Malzemeleri Pazarlama Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Adam Simit tarafından kuruldu.

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  200  bin TL sermaye bedeli ile Emin Sadıklar Oğuz Karaca ve Yusuf  Soylu tarafından kuruldu.

Demir Suni Deri İnşaat Metal Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demir Suni Deri İnşaat Metal Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Demir Coşkun tarafından kuruldu.

Sanayi işletmecisine 'kiraya verin' önerisi!

Kovid-19 salgınından en olumsuz etkilenenlerden biri sanayi işletmeceleri oldu.  Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş, bugünkü köşe yazısında sanayicilerin pandemi sürecinde yaşadığı zorluklarına yönelik öneride bulundu.

Çelikdağ İnşaat Taahhüt Gıda Nakliye Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çelikdağ İnşaat Taahhüt Gıda Nakliye Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karadağ ve Mustafa Özçelik ortaklığında kuruldu.

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ergün İlhan tarafından kuruldu. 

Mina Global Turizm Gayrimenkul Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mina Global Turizm Gayrimenkul Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İkbal Seydi tarafından kuruldu.

Yapay zeka ile kimler işsiz kalacak? Kimlere iş alanları açılacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yapay zeka ile kimler işsiz kalacak? Kimlere iş alanları açılacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Erzurum İnşaat Fuarı kentte yeni iş alanları oluşturdu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları kentte yeni iş alanları oluşturdu.

sanayi iş alanları Haberi

sanayi iş alanları


Mart ayında yaratılan 584 biri ışın 45'i tarımda gerçekleşti, ilk çeyrek yüzde 5 büyüyen sanayide ve madencilikte 4 bin istihdam aza olarak yüzde 54'ü kadar  işsiz var. Gerçek işsizi , Mart ayı için yayınladığı  işgücü-istihdam-işsizlik verileri,...


ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü. 


Mart ayında işgücü piyasasına girenlerin sayısında 506 bin artış olduğu görüldü. TÜİK'in işgücüne katılmayan ev kadınların sayısının 500 bin dolayında azalmış görünmesi, ev kadınlarının işgücü piyasasına girmesi şeklinde yorumlanabilir. 


İŞSİZLİK... 


Mart ayında ekonominin 584 bin kişiye iş bulduğu görüldü. Bu, işgücü piyasasına girenlere iş bulunması , ayrıca işsizler stokundan 78 bin kişinin daha iş bulması anlamına geliyor. Bu durumda...