26 / 04 / 2024

Sanayi üretiminde artış

Sanayi üretiminde artış

Sanayi üretiminin Ağustos'ta bir önceki aya göre yüzde 2.9, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.2 artış kaydetti.

Sanayi üretiminde 21 ayın en yüksek artışı!

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde ağustosta çalışma günü sayısının geçen yılın aynı ayına göre iki gün daha fazla olmasının etkisiyle beklentilerin oldukça üzerinde, son 21 ayın en yükseği olan yüzde 12.55 artış kaydedildi...

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

Gastro Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gastro Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Karaca ve Furkan Canseven ortaklığı tarafından kuruldu.

Gastro Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gastro Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Karaca ve Furkan Canseven tarafından kuruldu.

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İklima Nazer Varan ve Tuğba Dursun ortaklığında kuruldu.

Matessa Art Mimarlık Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Matessa Art Mimarlık Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Acar tarafından kuruldu.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

Jove Art Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jove Art Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 10 milyon TL sermaye bedeli ile Beyhan Öztorun tarafından kuruldu.

Çiftçiler hemen bakın! Yem fiyatları düşecek mi? Yem fiyatları ne kadar oldu? 16 Şubat 2023 yem fiyat listesi

Son zamanlarda hububat üretiminde artışların yaşanması ve hayvan varlığında düşüşlerin meydana gelmesi akıllara ''yem fiyatları düşecek mi?'' sorusunu getirdi. Peki bu durum yem fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yem fiyatları düşecek mi? 16 Şubat 2023 yem fiyat listesi.

Sanayi üretiminde düşüş! Yüzde 1.3 geriledi!

Kasım ayı verilerine göre, sanayi üretiminde Kasım ayında yüzde 1.3 düşüş gerçekleşti

Bitkisel üretimde 2022 tahminleri açıklandı! Meyve ve tahıl üretiminde artış bekleniyor!

Türkiye'de bu sene, geçen yıla kıyasla tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin üretiminde yüzde 14,3, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 3,8 artış olacağı, sebze üretiminin ise aynı seviyede kalacağı tahmin edildi.

Art Az Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Az Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da Alvan Gasımov, Asıf Nasırov, Cezmi Aysoy ve Hakan Aycan ortaklığında kuruldu.

Artı 1 İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı 1 İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Erol Evrim Aker ve Hüseyin Burak Tanrıkulu ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektörü 2022'nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi haziranda geçen senenin aynı ayına göre değişmezken, yılın ilk yarısında ise senelik bazda yüzde 2,9 arttı.

Sanayi üretiminde artış Haberi

Sanayi üretiminde artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı sanayi üretim verisini açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,9 arttı.


Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,0, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,2 arttı.


Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı.


Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,8 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı...