29 / 03 / 2024

sanayi yüzde 5 büyüdü

sanayi yüzde 5 büyüdü

ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Ücretli çalışan sayısı yüzde 5,2 arttı!

Ücretli çalışan sayısı, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttı. Çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 8,4, inşaat sektöründe yüzde 22,1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,5 artış gösterdi.

Elektriğe yüzde 5.75 zam!

Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 5.75 zam geldi. Yeni tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sanayi üretimi yüzde 5,1 arttı!

Sanayi üretimi, Kasım 2019'da yıllık bazda yüzde 5,1 artış göstererek 118,9 oldu.

YDA İnşaat tahvilinin 4. kupon faizi yüzde 5,85!

YDA İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin özel sektör tahviline ilişkin 4. kupon ödemesi gerçekleştirilmiş olup 5. kupon faiz oranı yüzde 5,85 kesinleştirildi...

YDA İnşaat'ın 9. kupon faiz oranı yüzde 5,8464!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 9. kupon faiz oranı yüzde 5,8464 olarak kesinleşti...

Doğalgaz tüketimi yüzde 5,7 arttı!

Türkiye’de sanayi ve ekonominin gelişmesi ve de nüfusun artmasına paralel olarak doğal gaz tüketimi de her yıl artış gösteriyor. Doğalgaz tüketimi yüzde 5,7 arttı.

Sanayi üretimi Ağustos'ta yüzde 5.2 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ağustos ayında yıllık olarak yüzde 5.2 artış gösterdi. Böylece 7 ayın en yüksek artışı yakalanmış oldu. Bu arada piyasada beklentisi yüzde 4.9 artış olacağı yönündeydi.

İnşaat sektörü yüzde 5.2 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, yılın ilk çeyreğinde inşaat, sektörünün yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretiminin ise D. Yetişener yüzde 6 büyüdüğünü belirtti.

İnşaat malzemesi pazarı 2014'te yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin ise yüzde 5, 6 büyümesini hedeflediklerini söyledi...

İnşaat malzemesi pazarı yüzde 5 büyüyecek!

TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, 2014 yılında ekonominin yüzde 3, inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin ise yüzde 5,6 büyümesini hedeflediklerini kaydetti...

İnşaat ve inşaat malzemeleri pazarı yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, 2014 yılında inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin ise yüzde 5, 6 büyümesini hedeflediklerini kaydetti.

sanayi yüzde 5 büyüdü Haberi

sanayi yüzde 5 büyüdü


Mart ayında yaratılan 584 biri ışın 45'i tarımda gerçekleşti, ilk çeyrek yüzde 5 büyüyen sanayide ve madencilikte 4 bin istihdam aza olarak yüzde 54'ü kadar  işsiz var. Gerçek işsizi , Mart ayı için yayınladığı  işgücü-istihdam-işsizlik verileri,...


ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüyen ekonominin dikkate değer bir istihdam artışına yol açmadığını, istihdam artışının 584 kişiyle sınırlı kaldığı, istihdam yaratan sektörlerin de geleneksel tarım, ticaret,inşaat olduğu görüldü. 


Mart ayında işgücü piyasasına girenlerin sayısında 506 bin artış olduğu görüldü. TÜİK'in işgücüne katılmayan ev kadınların sayısının 500 bin dolayında azalmış görünmesi, ev kadınlarının işgücü piyasasına girmesi şeklinde yorumlanabilir. 


İŞSİZLİK... 


Mart ayında ekonominin 584 bin kişiye iş bulduğu görüldü. Bu, işgücü piyasasına girenlere iş bulunması , ayrıca işsizler stokundan 78 bin kişinin daha iş bulması anlamına geliyor. Bu durumda...