24 / 04 / 2024

 Şanlıurfa ailelere kira yardımı 

 Şanlıurfa ailelere kira yardımı 

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

Şanlıurfa'da esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Şanlıurfa’ya bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kent esnafının kira ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 

Şanlıurfa´da kağıt toplayan aileye kira yardımı!

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da ev kiraları günden güne artıyor. Faizlerin yükselmesi ve pandemi nedeniyle kent emlak sektöründe en durgun günlerini yaşıyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki aileye 4 aylık kira desteği!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da kirasını ödeyemeyen aileye 4 aylık kira desteği ve kullanılamaz duruma gelen evlerinin onarımı için yardım yapılacağını belirtti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Şanlıurfa'da konut satışlarında durgunluk!

Şanlıurfa'da emlak sektörü, son zamanların en kötü günlerini geçiriyor.Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da emlak sektörü son zamanların en durağan dönemini yaşıyor. Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları hızla artıyor. 

TOKİ Şanlıurfa Birecik'e 4 bin konut yapacak!

Şanlıurfa turizminin gözdesi, Fırat Nehri’nin incisi olarak adlandırılan Birecik ilçesinde Toplu konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) 4 bin konut yapılarak, halk kira öder gibi ev sahibi olacak.

Suriyeliler Hatay ve Şanlıurfa'da kira fiyatlarını artırdı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı...

Şanlıurfa'da maaşlar kirayı karşılamıyor!

Konut ve kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı halkın mağdur olduğu Şanlıurfa'da uzmanlar, yerel yönetimlerin yeni imar alanları açması ve sosyal konut projelerini devreye koyması gerektiğini söylüyor.

Şanlıurfa Karaköprü kültür merkezi ihalesi 13 Ağustos'ta! 4 milyon 979 bin TL'ye!

Şanlıurfa Karaköprü'de yer alacak kültür merkezinin kira karşılığı yapım ve işletim işi Karaköprü Belediye Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıyor. Kültür merkezinin bedeli 4 milyon 979 bin 223,41 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa, Hatay ve Mersin'de kira fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Suriye’den kaçan sığınmacıların akın ettiği Güneydoğu illerinde kiralık ev fiyatları gün geçtikçe artıyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı Şanlıurfa, Hatay ve Mersin gibi illerde yoğun talep nedeniyle fiyatlar yüzde 30 oranında artış gösterdi..

 Şanlıurfa ailelere kira yardımı  Haberi

 Şanlıurfa ailelere kira yardımı 

Şanlıurfa Valiliği tarafından kağıt toplayıcılığı yaparak çocukları ile birlikte dilendiği tespit edilen Suriyeli 21 aileye kira yardımı, gıda, giyecek ve eğitim desteği verildi. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Şanlıurfa´da maddi durumu iyi olmayan dar gelirli aileler ile iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli kadınlar, çöplerden topladıkları kağıt ve plastikleri geri dönüşüm tesislerine satarak geçimlerini sağlıyor. Kağıt toplayarak çocukları ile birlikte dilencilik yapan Suriyeli ailelerin çocuklarını ihmal ve istismar etmesinin sona erdirilmesi amacıyla Şanlıurfa Valiliği´nin girişimleri ile çeşitli kurumlarca proje hazırlandı. Proje kapsamında yapılan saha çalışmasında; sokakta aileleri ile kağıt toplayarak dilendirilen çocukların büyük bir oranın Suriye uyruklu çocuklardan oluştuğu tespit edildi. Sokakta aileleriyle kâğıt toplayıcılığı yaptığı tespit edilen, aileleri tarafından çalıştırılan ve sokakta dilendirilen çocukların tespiti, koruyucu ve önleyici hizmet...