18 / 04 / 2024

şanlıurfa harran kadın köyü

şanlıurfa harran kadın köyü

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un bağışladığı 10 dönüm arazi üzerine şiddet gören kadınlara yönelik 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Halfeti'de 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut imarlı arsa fırsatı!

Şanlıurfa Halfeti'de 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla 26 arsa satılıyor. Peki Şanlıurfa'daki arsaalrın fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte Şanlıurfa Halfeti'de satışı yapılacak arsalarla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

TOKİ Şanlıurfa Kadıkendi kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Kadıkendi projesinin kura çekilişini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Şanlıurfa Kadıkendi başvuruları 19 Nisan'da sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Kadıkendi projesinde yer alan konutlar için başvurular 19 Nisan'da sona eriyor.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi inşaatını tamamladığı Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Haliliye'ye kadın yaşam merkezi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kadınların sosyal hayata katılımlarını, çocukları ile aynı mekanda eğitim almalarını sağlayacak olan Çocuk ve Kadın Yaşam Merkezi ile Yaşlı Bakımevi inşaatında incelemeler yaptı.

Murat Kurum, Şanlıurfa kentsel dönüşüm alanını inceledi!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kenti ilgilendiren birçok önemli karar aldıklarını söyledi...

Şanlıurfa Bozova Otogarı'nın projesi hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bozova Otogar ve İtfaiye İstasyonu projelerinin hazır olduğunu müjdeledi.

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

şanlıurfa harran kadın köyü Haberi

şanlıurfa harran kadın köyü

Harran'da kurulacak köyde şiddet gören kadınlara barınma olanağının yanı sıra mesleki kurslar, ve rehabilitasyon imkanı da sunulacak. 


Kurulacak köyde Harran'ın ekolojik yapısına uygun olarak kerpiç evler yapılacak. Müstakil olarak inşa edilecek evlerde 100 kadın çocuğuyla birlikte kalabilecek. Köyün kurulmasındaki asıl amacının şiddet gören kadınların sanat edinebilmeleri, topluma kazandırılmalan ve ayaklarının üzerinde durabilmelerini sağlamak olduğu belirtildi. Köye evlerin dışında eğitim, rehabilitasyon ve spor merkezleri de yapılacak. 


Eğitim merkezlerinde kadınlara sertifika programlı el işi, biçki dikiş, takı tasarım gibi mesleki kurslar düzenlenecek aynı zamanda tarım yapma imkanı sunulacak. 

Köyden meslek sahibi olarak ayrılan kadına TOKİ'yle işbirliği yapılarak, biriken parasıyla ev...