25 / 04 / 2024

Şanlıurfa tarihi evler

Şanlıurfa tarihi evler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Evlerinin restorasyon uygulamalarına devam ediyor. Bölgede tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Şanlıurfa'da 2 adet arsa satışa çıkıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı!

Turkuaz Hizmet A.Ş, Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Yenice Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa Eyyübiye'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi... 

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

TOKİ Şanlıurfa Akçakale başvuruları 27 Ekim'de sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesi için son başvuru tarihi 27 Ekim olarak belirlendi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa'daki Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eskiyen yapıları restore ederek hayata kazandırıyor.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap projesinde yer alan 95 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Birikimevim Şanlıurfa'da şube açtı!

Sadece Türkiye için değil insanlık tarihi için de çok önemli olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Şanlıurfa, Birikimevim’in yeni şubesine de ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa tarihi evler Haberi

Şanlıurfa tarihi evler

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bölgedeki tarihi evlerin korunmasına yönelik restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. 

Kurtuluş Mahallesinde Rahibeler evi, Çetingil ve Erişmiş evlerinde çalışmalar Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) ekipleri aracılığıyla yapılıyor. Evler aslına uygun olarak ilk günkü görünümüne kavuşuyor.


“Şanlıurfa’da tarihi değerlere sahip çıkıyoruz”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sadece Şanlıurfa merkezinde değil tüm ilçelerindeki tarihi yapıları tekrardan özüne uygun bir şekilde restore etmek için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Nihat Çiftçi, tarihi Urfa evlerinin Büyükşehirle hayat bulduğunun altını çizdi. Tarihi değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Bu doğrultuda da sürekli projeler üretiyor ve şehrini seven bir kadro ile çalışmalarımıza devam ediyoruz"...