20 / 04 / 2024

Şanlıurfa turizmi

Şanlıurfa turizmi

Şanlıurfa; Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa'da 5 yıldızlı otellerde haftasonu boş oda bulmak zorlaştı!

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar, Şanlıurfa’da turist sayısını düşürüyor. Ancak olayları takip etmek için şehre gelen yabancı basın mensupları ve de güvenlik güçleri otelleri dolduruyor.

Şanlıurfa inanç ve kültür turizminin vazgeçilmez şehri!

Şanlıurfa, bilhassa ramazan ayı ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Şehirde en fazla ilgiyi Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Halil-ur Rahman Camü ve Balıklıgöl görüyor.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

Şanlıurfa turizmi Kızılkoyun projesiyle canlanacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kızılkoyun projesinde çalışmalarını sürdürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çitçi, "Urfa turizmi Kızılkoyun projesiyle bir adım öteye taşıyacağız" dedi.

Şanlıurfa'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

İnanç ve kültür turizmi sayesinde turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Şanlıurfa'da, son dönemde yaşanan sınır olaylarına rağmen otellerdeki doluluk yüzde 100'e ulaştı

TOKİ Şanlıurfa kentsel dönüşümünde 2 bin 835 yapı inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu'nun en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini uygulayacağı Şanlıurfa'daki yeni yapıları, iklim şartlarını göz önünde bulundurarak inşa edecek.

Şanlıurfa Vakıflar'dan özel okul yapım ve kiralama işi ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'da özel okul yapılmak üzere kiralama işi ihalesi 9 Nisan'da yapılacak...

Şanlıurfa'da Vakıflar'dan ticari tesis yapım işi ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor

TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da 195 konut ve cami yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Hilvan ilçesi 195 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa turizmi Haberi

Şanlıurfa turizmi

"Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 4'üncü sırada yer alıyor. 


Güneydoğu'nun önemli kentlerinden Şanlıurfa; üç İlahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor. İnanç turizmi açısından önemli potansiyele sahip kent, bu özelliğiyle ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yapma imkanı da sunuyor. 


Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı ve Göbeklitepe Ören Yeri Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın, Türkiye'de en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yapıldığı illerin başında geldiğini belirtti.


Kentin, Nevali Çori ve Göbeklitepe'deki kazılardan elde edilen bilgilere göre 12...