26 / 04 / 2024

Şantiye işçileri

Şantiye işçileri

Çalışma hayatını ilgilendiren yeni tasarıya göre, işgüvenlik uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Gıda krizi şekil mi değiştiriyor? Buğday fiyatları arttı mı? Borsalarda buğday ne kadar? 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Bu yıl lojistik kaygıların tetiklediği gıda krizinin 2023 yılında, üretimdeki düşüş sebebiyle yeni bir kriz haline gelebileceği ileri sürüldü. Buğday fiyatları yeniden gündeme geldi. Peki buğday fiyatları bugün kaç lira oldu? Hangi borsada buğday fiyatları ne kadar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat l

Hollanda 76 bin TL aylık maaşla işçi alacak! İlgilenenler hızlıca bakmalı

Almanya'dan sonra Hollanda'da da işçi açığını kapatmak adına harekete geçti. Hollanda, dünyanın çeşitli yerlerinden yüksek maaşa işçileri kabul etmeye başladı.

ŞOK market işçileri ayağa kalktı! “Bir işçiye reva görülecek bir şey değil”

Mağaza Market-Sen Sözcüsü Aras, ŞOK market işçilerinin başlattığı eylem hakkında detayları anlattı. İşte detaylar!

Benzin ve motorine dev zam kapıda! 30 TL'yi zorlayacak! İşte Opet, Total, BP ve Petrol Ofisi 24 Mayıs 2022 fiyat listesi

Milyonlarca sürücü akaryakıt fiyatlarına ne zaman indirim yapılacağına ilişkin açıklama beklerken, akaryakıta dev bir zam geleceği ileri sürüldü. Peki akaryakıt fiyatları yeniden zamlanacak mı? Benzin, motorin ve LPG'ye zam gelecek mi? Opet, Total, Shell ve Petrol Ofisi 24 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi!

3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyona karşı işçileri korumanın en temel görevlerinden olduğunu vurgulayarak, bu konuda tarihî adımlar atıldığını vurguladı. 

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Kamu işçilerinin gözü yeni zam teklifi görüşmelerinde!

Kamuda çalışan 700 bini aşkın işçiyi yakından ilgilendiren zam görüşmelerinde işçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş, taleplerini karşılamak için hükümetten yeni bir teklif bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Kamu işçilerine ek ödeme verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla işçileri ilgilendiren karar yayımlandı. Böylece işçiler merakla bekledikleri ek ödemelerine kavuşuyor. İşçilere ek ödemenin ilk yarısı 16 Temmuz tarihinde verilirken, diğer yarısı ise 17 Aralık tarihinde hesaplara geçmiş olacak.

Şantiye işçileri Haberi

Şantiye işçileri

Gerekli halde bildirim yapmayan hekim ya da uzman belgesini kaybedecek. Şantiye şefi olmak için tekniker, teknik öğretmen, mühendis ya da mimarlık diploması aranacak. Tasarıda, işçi haklarını gerilettiği için sendikalarca eleştirilen “uzaktan çalışma” da iş mevzuatına eklendi. Tasarıya göre, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ile ilgili eksiklikleri işverene yazılı bildirecek. Eksikliklerin acil durdurma gerektirmesi, yangın, göçme, patlama, kimyasal sızıntı riski içermesine rağmen işveren gerekli tedbiri almazsa hekim ve uzman Çalışma Bakanlığı’na ihbarda bulunacak. Bu durumda bildirim yapmayan hekim ve uzmanın belgesi 3 ay, tekrarında 6 ay askıya alınacak.


A yerine B sınıfı uzman

İş güvenliği konusundaki yazılı talimatları uygulamayan işçiler, işten atılacabilecek. Güvenli olmayan işyerindeki iş durdurma kararının uygulanmasında polis ve Jandarma kullanılabilecek. Çok tehlikeli sınıfta bulunan ve kamudan...