24 / 04 / 2024

Sapanca Gölü haberleri

Sapanca Gölü haberleri

Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğinde... Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, gölün yok olmaya yüz tuttuğunu belirtiyor

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü. Son yılların en düşük su seviyesinin kaydedildiği, içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü' nün korunması amacı ile imza kampanyası başlatıldı...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi arttı!

SAPANCA Gölü’nde, yılbaşından itibaren bölgedeki fazla kar ve yağmur yağışı nedeniyle su seviyesi yükseldi. Sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Sapanca suyu göle sığmıyor!

6 ay öncesine kadar neredeyse dibi görünen Sapanca Gölü’nde şimdi her şey tersine döndü. Su kodu maksimum seviyeyi de aşan göl sahil bandındaki yollara taştı.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Sapanca Gölü’nün su seviyesi 3 metre yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sapanca Gölü’nün suya doyduğunu ve su seviyesinin 3 metre yükseldiğini belirterek, tarım arazilerine zarar vermemesi için gölden su tahliyesi yapıldığını söyledi.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, " Sapanca Gölü'ndeki kota 30,40 - 30,30'lardaydı. 2 metreye yakın bir kot yüksekliği yaşanıyor" dedi.

Sapanca Gölü'ndeki fazla su tahliye edildi!

KURAKLIĞIN etkisiyle su seviyesindeki tehlikeli düşüşle gündeme gelen Sapanca Gölü’nde, son yağışlarla birlikte su seviesi 32 koda ulaşınca 4 yıl aradan sonra ilk kez Çark Deresi üzerinden su tahliyesi için kapaklar açıldı.

Sapanca Gölü haberleri Haberi

Sapanca Gölü haberleri

Kış aylarında yaşanan kuraklık göller için de büyük bir tehdit. Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğine geldi. Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Saim Özdemir, sanayi tesisleri için aşırı su çekilmesiyle gölün yok olmaya doğru sürüklendiğini söyledi.


Yaşanılan kuraklık büyük şehirlerde su sıkıntısı tehdidi oluştururken, doğal zenginliğimiz olan göllerin de kurumasına neden oluyor. Kuraklık nedeniyle Doğu Marmara’nın en büyük içme su kaynaklarından olan Sapanca Gölü’ndeki kuruma ise her geçen gün daha da görünür hale geliyor. Göle su taşıyan 12 dereden biri olan Yanık Deresi’nin ardından son olarak gölün önemli su kaynaklarından İstanbul deresi de tamamen kurudu. Göldeki su, bazı noktalarda 20-30 metreye kadar çekildi.


Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Özdemir’e...