19 / 04 / 2024

Sarıyer Sadri Alışık Parkı nerede

Sarıyer Sadri Alışık Parkı nerede

Yeşilçam’a emek veren sanatçıların isimlerini parklarına vermeye devam eden Sarıyer Belediyesi, Ferahevler Mahallesi’nde baştan aşağı yenilediği parka bir başka usta Sadri Alışık adını verdi.

Fatih Genç hangi alanlarda çalıştı? Çalık Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Fatih Genç kimdir? Hangi üniversitede eğitim aldı? Hangi görevlerde yer aldı? Çalık Enerji’de hangi pozisyonda çalışıyor?

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Protekyapı Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnş.San.Ve Tic.Limited Şirketi Sarıyer İstanbul Şubesi açıldı!

Protekyapı Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnş.San.Ve Tic.Limited Şirketi Sarıyer İstanbul Şubesi bugün Sarıyer'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Yılmaz tarafından açıldı.

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Sarıyer'de depreme hazırlık çalışmaları başladı!

Sarıyer Belediyesi farklı mahallelere yerleştirilen konteynerları, 3 barınma ve 3 tahliye noktasının yanı sıra 106 farklı lokasyonda oluşturulan toplanma alanları ile olası deprem için hazırlıklarını hızlandırdı. 

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Sarıyer'deki 21 dönümlük araziye okul yapılması talep edildi!

Sarıyer'deki 21 dönümlük arazinin imarı 2018 yılında değiştirildi. Tamamı ağaçlarla çevrili Hazine arazisinin imar planlarında, imam hatip ve uygulama camisi yapılması talep edildi...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Sarıyer'in imar planları yeniden gündeme alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de binlerce mahalleliyi yakından alakadar eden Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesi kararını verdi. İBB tarafından verilen karar sonrası hazırlanan planlar, pazartesi günkü Sarıyer Belediye Meclisi'nin gündemine alındı...

Sarıyer'e 5 milyon dolarlık Gastronomi Köyü kuruluyor!

Gastronomi Turizm Derneği tarafından 5 milyon dolar yatırımla Sarıyer'de Gastronomi Köyü kuruluyor. 

Sarıyer'de yıkılma kararı alınan okul ile ilgili açıklama!

İstanbul Valiliği İstanbul Birimi Direktör Yardımcısı Yalçın Kaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, riskli bulunup tahliye edilen okulla ilgili, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü basın açıklaması yaptı.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı koruma altına alındı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Marmaracık Tabiat Parkı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Sarıyer Sadri Alışık Parkı nerede Haberi

Sarıyer Sadri Alışık Parkı nerede


Yeşilçam’a emek veren sanatçıların isimlerini parklarına vermeye devam eden Sarıyer Belediyesi, Ferahevler Mahallesi’nde baştan aşağı yenilediği parka bir başka usta Sadri Alışık adını verdi.


Sadri Alışık’la aynı ismi taşıyan torunu Sadri Alışık’ın da aralarında bulunduğu açılış töreninin kurdelesini Başkan Şükrü Genç, Sadri Alışık ve çocuklar birlikte kesti.

Sadri Alışık: Gurur duydum.

Törende bir konuşma yapan torun Sadri Alışık, dedesinin böyle güzel bir parkta yaşatılıyor olmasından duyduğu mutluluğu paylaştı. Alışık: “Değerlerine sahip çıkan belediyeler ve belediye başkanlarının olması çok anlamlı. Bu doğrultuda başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere, emeği geçen herkese şahsım ve Alışık ailesi adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Genç: Kültüre ve sanata sahip çıkmak zorundayız.

“Başlatmış olduğumuz ‘Vefa’ projesiyle Yeşilçam’ın yüzlerini Sarıyer parklarında buluşturmaya devam ediyoruz. Kültür ve sanata sahip...