26 / 04 / 2024

Şarkısla sivas

Şarkısla sivas

Atatürk'ün Sivas Kongresi'nden sonra bir gece kaldığı Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki tarihi konak onarıma alındı

Sivas Şarkışla'da 108 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 5 arsa!

Sivas ili, Şarkışla Belediye Başkanlığı, Sivas ili, Şarkışla ilçesi, Kale Gültekin ve Yukarı Mahallelerinde yer alan 5 adet arsayı satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Sivas'ta tersine göç için parsel dağıtılacak!

Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandırmayı planlıyor.

TOKİ Sivas Şarkışla kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nde hayata geçirdiği 253 konutun kura çekilişi yapıldı.

Sivas Şarkışla'ya 253 sosyal konut!

Sivas Valisi Davut Gül, Şarkışla ilçesinde yapımı devam eden projeleri inceledi. Gül, inşaatı süren 253 adet sosyal konut hakkında bilgi aldı.

Sivas Suşehri Ve Şarkışla'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Sivas'ın Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde gerçekleştirilmeye başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor.

TOKİ Sivas Şarkışla TOKİ 2. Etap başvuruları başladı!

Sivas-Şarkışla II. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 15 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile satışa sunuluyor.

TOKİ Sivas Şarkışla başvuru tarihleri!

15 adet daireden meydana gelen TOKİ Sivas-Şarkışla 2. Etap projesindeki daireler açık satışa sunulacak. İşte, TOKİ Sivas Şarkışla başvuru tarihleri...

TOKİ Sivas Şarkışla 2017 başvuru!

TOKİ'nin Sivas-Şarkışla 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 15 konut açık satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Sivas Şarkışla 2017 başvuru tarihleri...

TOKİ Sivas Şarkışla başvuruları 2017!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca hayata geçirilen ve stoklarda yer alan 15 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Sivas Şarkışla başvuruları 2017...

TOKİ Sivas Şarkışla'da 212 konutun hak sahipleri belirlendi!

TOKİ Sivas'ın Şarkışla ilçesinde inşaatı devam 212 adet konutun sahiplerini kura çekilişiyle 8 Eylül'de belirledi.

Sivas Şarkışla'da metruk binalar yıkılıyor!

Sivas Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, '' İlçemizde yıkılmaya yüz tutmuş, tehlike arz eden binaları önce tespit ettik. Sahipleri ile görüşerek yıkıyoruz. Bu sayede hem ilçemiz görüntü kirliliğinden kurtulacak.''dedi.

Sivas Şarkışla'ya Aşık Veysel Müzesi yapılacak!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi'nin daha küçük bir benzeri, dünyaca ünlü halk ozanını daha çok kişiye tanıtmak amacıyla ilçe merkezine de yapılacak.

Akif Pektaş Sivas Şarkışla'daki yatırımları inceledi!

Sivas Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, ilçede devam eden yatırımları inceledi. İlk olarak Esentepe Mahallesi'nde yapımı devam eden Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni gezdi.

Şarkısla sivas Haberi

Şarkısla sivas

Yaklaşık 3 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından sahiplerinden takasla alınan 100 yıllık tarihi Şemsi Efendi Konağı için koruma kararı alındı, ardından restorasyon çalışmaları başladı.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk evi olacak şekilde tadilat gören konağın, projesinde yapılan yeni düzenleme ile Butik Otel olarak hizmet verebileceğini belirtti. Onarım çalışmaları için birtakım değişiklikler yaptıklarını, bunun da koruma kuruluna bildirildiğini ifade eden Uçgun, eğer kabul edilirse restorasyon çalışmalarının yeni şekliyle devam edeceğini söyledi.

Uçgun, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından konağın bir işletmeciye verileceğini, işletmeci bulamadıkları takdirde konağın öğretmen evi olarak kullanılacağını kaydetti.

Tarihi konaktaki restorasyon çalışmalarının, gelecek yıl Nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

İlçe merkezinde bulunan ve bin 700 metre kare alandan oluşan tarihi konak, Şarkışla'daki eski evlerin özelliklerini...