20 / 04 / 2024

sarsma tablası

sarsma tablası

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) inşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında geliştirdikleri projeyle dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendi

Bu malzeme yüzyıllarca ayakta kalabilir!

Kerpicin doğru ve modern inşa teknikleriyle kullanıldığında yüzyıllar boyu ayakta kalacağını ve depreme dayanıklılık göstereceğini belirten Prof. Dr. Bilge Işık, “Deprem güvenliği konusundaki bu tespit, laboratuvar çalışmaları ve sarsma tablası deneyi ile de kanıtlanmıştır" dedi.

Niğde'de inşaat çöktü: 3 yaralı!

Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyünde olimpik yüzme havuzu inşaatında, henüz belirlenemeyen nedenle beton tablası çöktü. Bu sırada havuz içinde çalışan 3 işçi molozların arasında kaldı.

Adana'da alışveriş merkezi ek binası çöktü!

Adana, Seyhan ilçesi Yeni Mahalle Öğretmenler Bulvarı'nda bir alışveriş merkezinin ek binası inşaatında asma katın tablası beton dökülürken kalıp çöktü.

Kahramanmaraş'taki cami inşaatı tamamlanamıyor!

Kahramanmaraş Zeytindere Mahallesi'ndeki temeli geçen yıl atılan Yeni Camii inşaatında Dernek Başkanı Mustafa Yıldız'ın ve üyelerinin çalışmalarıyla alt katın tablası atılabilmiş.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 66 başvuru geldi!

DASK tarafından düzenlenen ‘Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’ 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. irinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandıracak..

DASK Bina Tasarımı Yarışması ödülü 10 bin lira!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasına 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. Birinci olan üniversiteye akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL'nin sahibi olacak.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda ayakta kalan bina maketi kazanacak!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, bina maliyeti açısından en yüksek puanları toplayıp depremi simüle eden sarsma masasında ayakta kalmayı başaran bina maketi takıma birinciliği getirecek.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda son başvuru tarihi 7 Mart!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, bina maliyeti açısından en yüksek puanları toplayıp depremi simüle eden sarsma masasında ayakta kalmayı başaran bina maketi takıma birinciliği getirecek

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, bina maliyeti açısından en yüksek puanları toplayıp depremi simüle eden sarsma masasında ayakta kalmayı başaran bina maketi takıma birinciliği getirecek.

TKare Mühendislik legodan kentler kuruyor!

Legolar artık kent tasarımında yerini alacak. TKare Mühendislik’in lego mantığı ile tasarladığı ürün, kaldırım babası, kül tablası, masa, çöp kutusu hatta bank olarak bile kullanılabilecek...

sarsma tablası Haberi

sarsma tablası

ABD'nin San Francisco şehrinde Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmaya UAÜ öğrencileri dayanıklı model bina ile katıldı. Yarışmada, bina modelleri "sarsma tablası" üzerinde daha önce yaşanmış üç farklı deprem etkisi altında test edilerek performanslarının ölçüldü ve değerlendirmeler sonucu UAÜ dünyaca ünlü üniversiteleri geride bıraktı. 



Milliyet...