26 / 04 / 2024

satılan evin gelir vergisi

satılan evin gelir vergisi

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Satılan evin gelir vergisi!

Gelir vergisi kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte satılan evin gelir vergisi esasları..

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

İşte geçmişten bu yana en çok satılan cep telefonları! Listenin başındaki marka şaşırttı!

Geçmişten bu yana en fazla satılan cep telefonları listesi açıklandı. Listenin başındaki marka herkesi şaşırttı. İşte herkesin merak ettiği haberin detayları…

Antalya'da satılan her 4 konuttan 1'ini yabancılar aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'da 2022 yılında satılan 80 bin 459 adet konutun 21 bin 860'ını yabancıların aldığını dile getirerek, satılan bu konutların yüzde 40'ını Rusların aldığını dile getirdi.

İşte 2022’de Türkiye’de en çok satılan otomobil markası!

Türkiye’de geçtiğimiz sene en fazla satılan araç markaları açıklandı. Peki 2022 senesinde en fazla satılan otomobil ve hafif ticari araç markaları hangileri oldu?

En çok satan araba hangisi? Türkiye'de en çok satılan araba markası nedir?

2022 yılında en çok satan araba markaları sık araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılında en çok satılan araba markası!

Otomobil satışları ekim ayında yüzde 17 arttı! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları...

Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları belli oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekimde en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault oldu. Peki ekimde kaç adet otomobil satışı yapıldı? İşte detaylar...

En çok satılan altın küpelerde yüzde 55 indirim! Çılgın fırsat başladı! Gülaylar altın 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Gülaylar altında en çok satılan altın küpe modellerinde yüzde 55 indirim başladı. Peki altın küpe fiyatları ne kadar? Altın küpeler kaç TL? İşte Gülaylar altın 24 Ekim 2022 fiyat listesi.

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

En çok satılan altın ve pırlantalarda yüzde 50 indirim! Zen pırlanta çok özel fırsatlar! 12 Ekim 2022 fiyat listesi

Zen pırlanta tasarımları arasında en beğenilen, en çok satılan takılarda yüzde 50 indirim fırsatı başladı. Çok özel fırsatlar kategorisinde yayınlayan Zen pırlanta en çok satılan takıların fiyat listesini duyurdu. İşte Zen pırlanta çok özel takı fırsatları fiyat listesi 12 Ekim 2022...

10 bin TL'nin altında satılan laptoplar... İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi

Dolar kurunun yükselmesiyle birlikte, pek çok ithal üründe olduğu gibi laptoplarında fiyatları yükseldi. Ama hala uygun fiyatı alınabilecek bir kaç laptop modeli bulunuyor. İşte 10 bin TL'nin altında satılan laptoplar

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ne kadar? İşte elektrikli araçların güncel fiyatları!

Elektrikli araçların fiyatları son dönemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ne kadar? İşte detaylar!

A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi ne kadar? A101 indirimli fiyat listesi…

Bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirmek için ihtiyacınız olan tek şey A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi. A101 indirimli fiyat listesi 31 Ağustos 2022…

Türkiye'de satılan en ucuz sıfır arabalar fiyat listesi! Ağustos ayı sıfır araç fiyat listesi

Markaların liste ve kampanyalı fiyatlarına göre, ağustos ayı itibarıyla ülkemizde satılan en ucuz sıfır otomobilleri sizler için listeledik.

satılan evin gelir vergisi Haberi

satılan evin gelir vergisi

5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince bu vergiyi istisna haddinden yüksek gelir elde edenler ödüyor.


Kanunen, mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Bunun dışında, iktisap şekli ne olursa olsun söz konusu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendiriliyor.


Örneğin; Bayan (A) 10.07.2013 tarihinde kendisine miras yoluyla intikal eden apartman dairesini, 16.09.2013 tarihinde satmıştır. Satışa konu apartman dairesinin bedelsiz olarak (veraset yoluyla) intikal etmesi nedeniyle, Bayan (A)'nın bu satıştan elde ettiği gelir, değer artış kazancı olarak vergilendirilmeyecektir.


Değer artış kazancı istisna tutarı:

2015 yılı için: