19 / 04 / 2024

satılık Hazine taşınmazları

satılık Hazine taşınmazları

Maliye Bakanlığı yakın gelecekte çeşitli nedenlerle değeri artması beklenen Hazine taşınmazlarının şimdilik satılmamasını istedi. Hazine arsa ve arazilerinin satışının, kent rantının yansımasından sonra satılması uyarısı yapıldı.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Facebook'ta verdiği satılık zeytinyağı ilanı yüzünden 5 milyon liralık arsa ve arabasını kaybetti

Almanya’da 45 yıl boyunca gurbetçilik yapan bir vatandaş Facebook’ta verdiği ‘satılık zeytinyağı’ ilanı yüzünden tüm servetini kaybetti. Akıl almaz olayda mağdur olan vatandaş 4,5 milyon lira değerindeki arazisini 5 kuruş para almadan dolandırıcılara devretti.

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanacağını açıkladı.

Buca'da hazine arazisindeki yapıya satılık tabelası asmışlar!

İzmir'de ormanlık alanda inşa edilen kaçak yapıların tespiti için havadan görüntüleme yapılıyordu ve o sırada Hazine arazisine inşa edilen bir yapıya "satılık" ilanı asıldığı saptandı...

Hazine taşınmazlarının kiralanmasında yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenleme ile Hazine taşınmazları üzerinde seracılık dahil tarımsal üretimde bulunmak isteyenler için taşınmazın emlak vergi değerinin yüzde biri üzerinden 20 yıla kadar kiralama fırsatı getirildi.

Seydişehir'de 8,1 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Konya İli, Seydişehir ilçesinde yer alan 9 gayrimenkul T.C. Seydişehir Satış memurluğu tarafından satışa çıkıyor. Taşınmazların toplam satış bedeli 8 milyon 18 bin 973,4 TL olarak belirlendi. 

Kamu ve hazine taşınmazları satışa çıkıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 7 bin 349 adet Hazine taşınmazını ihaleyle satmaya, 351 taşınmazı kiralamaya hazırlanıyor. Hazine taşınmazları teşvik belgeli yatırımlarda yatırımcıya çok cazip fırsatlar sunuyor.

İBB'den satılık 13 arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mesken Müdürlüğü ve Emlak Müdürlüğü tarafından 13 arsa satışa çıkarıldı. Satışa konu olan taşınmazların ihaleleri Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek.

Gaziantep Şehitkâmil'de satılık 9 taşınmaz 18,6 milyon TL'ye!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı Taşlıca, Umut ve Batıkent Mahalleri'nde yer alan 9 taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazların toplam satış bedeli 18 milyon 660 bin 933 TL olarak belirtiliyor.

Muğla Milas'ta 14,2 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Milas Belediye Başkanlığı satılık 5 arsayı 14 milyon 232 bin 304,8 TL'den satışa sunuyor. İhale konusu taşınmazların satış işlemi işinin ihalesi 8 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13:30’da yapılacak.

Karayolu yapımı amaçlı kamulaştırmalarda hazine taşınmazlarının trampası yönetmeliği!

Karayolu yapımı amaçlı kamulaştırmalarda hazine taşınmazlarının trampası hakkında yönetmelik 30 Ocak 2016 tarihinde 29609 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yer alan esaslar..

satılık Hazine taşınmazları Haberi

satılık Hazine taşınmazları

Maliye Bakanlığı’nın 2014 yılına ilişkin Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler raporunda öncelikle yılın ilk altı aylık dönemi değerlendirildi, temmuz-aralık döneminde yapılacak çalışmalar hakkında her genel müdürlük bilgi verdi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü de yılın sonuna kadar yapılacağı çalışmalar anlatılırken, 81 il valiliğine genel bir yazı yazıldığını belirterek, Hazine arsa ve arazilerinin satışından önce 6 kritere bakılmasını istedi. 


HEDEF GELİRİ ARTIRMAK


İmar planı olmayıp yakın zamanda imar planı yapılacak olanların, büyük ölçekli imar planları olan ve yakın zamanda küçük ölçekli imar planları yapılacakların, imar planı olup yerleşime açılmamış bölgelerde bulunanların, kent çeperlerinde bulunan ve imarlı olan ancak mevcut kullanımı plana uymayanların (konut alanı olup halen tarımsal amaçla kullanılanlar gibi), kentlerin genişleme yönünde kalanların, yakın gelecekte çeşitli nedenlerle değeri artması beklenilenlerin bu aşamada...