28 / 03 / 2024

satılık konut sayısı ekim 2019

satılık konut sayısı ekim 2019

FuzulEv’in “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması, Türkiye’de son 10 yılda konut satışlarını en çok artıran şehirleri ortaya çıkardı. Verilere göre, Türkiye’de konut satışları yüzde 2.919 ile en çok Mardin’de artış gösterdi.

Konutta Ekim ayı beklentisi!

Ekim ayında konut satışı kredi faizi yoluyla sağlanan onca desteğe rağmen hem eylül ayma göre, hem de Geçen yılın ekim ayına göre az da olsa geriledi. Ancak kredi faizlerinin düşürülmesiyle konut satışlarının ivme kazanması planlanıyordu.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında şok açıklama! Uzman isim her şeyi tek tek anlattı!

Konut sektöründeki satışlar nisan ayında düştü. Bu düşüş satılık ev fiyatlarını etkiler mi, ev fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

satılık konut sayısı ekim 2019 Haberi

satılık konut sayısı ekim 2019

Türk gayrimenkul sektörünün son 10 yılda yaşadığı başarı hikayesini rakamlar da ortaya çıkardı. FuzulEv tarafından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kullanıp düzenlenen “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması kapsamında 2008 yılında Türkiye genelindeki 81 ilde 427 bin 105 seviyesinde olan toplam konut satışı, 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 adet oldu.

TÜRKİYE DÜNYANIN LİDER ÜLKELERİ ARASINDA

2008 ve 2018 yılları arasındaki 10 yılda konut satışlarının yüzde 222 yükseldiğini kaydeden FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye’nin konut satışı artışında dünyanın lider ülkeleri arasında bulunduğunu açıkladı. TÜİK verilerini kullanarak gerçekleştirdikleri araştırmayla, son 10 yılda Türkiye’de konut satışlarını en fazla artıran şehirleri de ortaya koyduklarını ifade eden Eyüp Akbal, araştırmayla ilgili detayları paylaştı. Akbal, Kocaeli’de 2008 yılına ait verilerin olmaması nedeniyle, araştırmaya 80 ilin dahil edildiğini sözlerine...