24 / 04 / 2024

savarona yatı müzemi olacak

savarona yatı müzemi olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, son 25 yıldır Kahraman Sadıkoğlu tarafından işletilen Atatürk'ün yatı Savarona'yı devralıyor. Eylül ayında başlayan görüşmeler sonuca ulaşırken, yarın veya salı günü resmi açıklamanın yapılması bekleniyor...

Arsa yatımı 2023'e damga vurdu!

Yatırımcılar, son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon ve beraberinde getirdiği belirsizliklerden dolayı konut yatırımından uzaklaştı ve arsaya yönelmeye başladı.

Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Halkın geleneksek yatım aracı olan konut ve arsa piyasası, kış aylarında bile olağanüstü hareketli geçiyor. Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den 2.500 TL alacak! Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yattı mı?

Devlet ihtiyaç sahibi hanelere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, 900 TL ve 2 bin 500 TL arasında doğalgaz tüketim desteği gerçekleştiriliyor. Peki, Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yatı mı? İşte detaylar...

İşte Keçiören Cumhuriyet Kulesi referandum sonucu!

2003 yılında temeli atılan ve inşaat çalışmaları 144'üncü metrede yatım kalan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi için cumartesi günü yapılan halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu...

Malatya Arena Stadı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Malatya'nın en büyük sportif yatımı olma özelliğine sahip olan 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı kayısı rengini almaya başladığı bildirildi.

Atakule GYO kar dağıtım politikasını genel kurula sunacak!

Atakule Gayrimenkul Yatıım Ortaklığı kar dağıtım politikasına ilişkin ekli metnin, şirketin 2015 mali yılı olağan genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Gelişim Gayrimenkul değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray GYO, bağlı ortaklığı Gelişim Gayrimenkul ve Yatım Ticaret A.Ş.'nin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte KAP'a bildirilen değerleme raporu...

Aziz Yıldırım: Gebze'deki arazilerimizi topluyoruz!

Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım, Capital Dergisi'ndeki röportajında Gebze'deki arazilerine yapacakları yatımı anlattı. Yıldırım, arazileri toplamaya başladıklarını belirtti.

Jumeirah Bodrum Palace açılıyor!

Dubai Şeyhi El Maktum’un turizm yatımının Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace açılıyor. Lüks geniş suitlerden oluşan 135 odanın geceleme fiyatı 1.000 euro’dan başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakir İzzetbegoviç'e 3. köprüyü gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Savarona yatında ağırladığı ilk yabancı konuk, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç oldu. Erdoğan, İzzetbegoviç'e yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gösterdi.

1948 yılında Savarona Yatı'na biçilen değer 3 milyon dolarmış!

28 Mart 1931'de denize indiğinde dünyanın en büyük yatı olan Savarona Yatı'nın yıllık masrafları hazineye maliyeti her yıl 1 milyon liraymış. 1948 yılında tasarruf için yatın satılmasını düşünmüşler.

Savarona müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

Atakule GYO fiyat ve miktar hareketlerinin özel bir sebebi olmadığını yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatıım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO fiyat ve miktar hareketlerinin özel bir sebebi olmadığını yayınladı...

savarona yatı müzemi olacak Haberi

savarona yatı müzemi olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, son 25 yıldır ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu tarafından işletilen Atatürk'ün yatı Savarona'yı devralıyor. Eylül ayında başlayan görüşmeler sonuca ulaşırken, yarın veya salı günü resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Devletin Savarona'yı kaç liraya aldığı da o açıklama ile birlikte duyurulacak. Öte yandan Sadıkoğlu hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Yakıştığı yere gitti. Ben Savarona'yı hep bunun için ayakta tuttum" ifadesini kullandı.


Hürriyet 10 Eylül tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Savarona'ya talip olduğunu ve Bakan Ömer Çelik'in bizzat Kuruçeşme'de demirli olan yata gelerek Sadıkoğlu ile görüştüğünü duyurmuştu.


O tarihten bu yana Sadıkoğlu ile hükümet yetkilileri arasında devam eden görüşmeler anlaşma ile sonuçlandı. Böylece Savarona artık önce yabancı devlet adamlarının ağırlanması için daha sonra da müze olarak kullanılacak. 


"FİYATI BAKANLIK AÇIKLAR"

Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan...