29 / 03 / 2024

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray 2015

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray 2015

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. Sefaköy - Halkalı - Başakşehir havaray hattı ne durumda?

Emlak Konut GYO Çekmeköy ile Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerini erteledi! İşte yeni tarihler...

Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerinin ertelendiğini duyurdu. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesi ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Başakşehir Avrasya Cadde dükkanları 1 Kasım'da satışta!

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin tam karşısında yükselen Başakşehir Avrasya Cadde dükkanları 1 Kasım'da açık artırma usulü ile satışa sunuluyor...

Sefaköy-Başakşehir Metro hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattı Aksaray–İkitelli Hattıyla Mimar Sinan İstasyonu’nda, Kirazlı–Halkalı hattıyla Halkalı Merkez’de Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattıyla Mehmet Akif İstasyonu’nda birleştiriyoruz." dedi

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı neden iptal edildi?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray projesini neden iptal ettiklerini açıkladı....

Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini, yerine metro ve hafif raylı sistemin hayata geçirileceğini açıkladı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Alarko Holding'den Havaray ihalesi açıklaması!

Alarko Holding, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı ihalesine ilişkin açıklama yaptı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesi iptal!

Alarko Holding tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Holding Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesi iptal edildi!

Alarko Holding, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesinde revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin iptal edildiğinin bildirildiğini duyurdu.

İstanbul’un ilk havaray ihalesinde 4 firma devre dışı kaldı!

İstanbul’un ilk havaray ihalesi gerçekleşti. 12 Ocak'ta gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesine 7 firma katıldı. İtirazlar sonucunda toplam 4 firma devre dışı kaldı.

Halkalı ve Tuzla'da konut fiyatları arttı!

Ulaşım projeleri emlak fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattında gayrimenkuller yüzde 15 değerlendi. İstanbul trafiğine havaraylı çözüm konut fiyatlarını artırdı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı 2019 yılında hizmete girecek!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattına yapılacak havaray için ihaleyi Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko kazandı. Alsim Alarko bu işi KDV hariç 1.292.000.000 TL bedelle yapacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray 2015 Haberi

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray 2015

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. Bunlar içinde en dikkat çekicileri yeni havaray hatlarıydı. İstanbul'un iki yakasındaki iki havaray hattının ön hazırlıklarını tamamlayan belediye, 8 yeni hat için de çalışma başlatıldığını duyurdu.


Havaray hatlarından ikisi ihale edildi

Ön çalışmaları biten hatlar ise Tuzla'da D-100-Sahil hattı ile Küçükçekmece-Başakşehir hattı idi. İmar planları tamamlandıktan sonra proje ihalesine çıkılan bu iki hattın hazırlıklarında son afhaya gelindi. Küçükçekmece-Başakşehir hattı hem hitap ettiği nüfus sayısı, hem de güzergah üzerinde etkilenecek konut projelerinin fazlalığıyla öne çıkıyordu. Projesi tamamlanmak üzere olan bu hat için önümüzdeki aylar içinde inşaat ihalesine çıkılması bekleniyor. 


Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir Hattı

11,6 kilometrelik havaray hattında toplam 16 istasyon yer alacak. Hattın başlangıcı mevcut metrobüs hattının Sefaköy durağından olacak. Yapımına yakın bir gelecekte...