28 / 03 / 2024

şeffaflık paketi imar

şeffaflık paketi imar

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu ay yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan’ın verdiği bilgiye göre, bu ay sonuna kadar içinde imar düzenlemelerinin de olduğu bir şeffaflık paketi açıklanacak.

Ali Babacan: Şeffaflık paketi imar sorununu düzeltecek!

Başbakan Yardımcısı Babacan."İmarla ilgili sorunları da içerek şekilde bir şeffaflık paketi üzerinde çalışılıyor. Paketin detaylarını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak" dedi.

İmar uygulamaları da şeffaflık paketi içerisine alınacak!

Hükümet bu ay bir şeffaflık paketi açıklayacak. Pakette imar uygulamaları öne çıkacak. Ali Babacan fakirlikle mücadele için bir program başlatacaklarını da söyledi. Bankaların aldığı krediye kısmi fren ve sanayiye kredi de gündemde

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Çiller ailesinin 30 dönümlük arazisinin imar değişikliği iptal edildi!

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Uçuran Çiller'in yönetiminde olduğu Marsan Marmara Holding A.Ş.'ye ait Sarıyer Kilyos'taki yaklaşık 30 bin metrekarelik arazinin imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2020’de değiştirilmişti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Kıraç'tan imar barışı açıklaması!

"Karavanı sattık ve küçük kulübeyi dizayn ettik, arada orada oturuyoruz" diyen Anadolu rock müziği yorumcusu, besteci ve söz yazarı Kıraç, imar barışıyla ilgili de açıklama yaptı.

Deniz Köken: Köylerdeki imar problemiyle ilgili çalışıyoruz!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Köylerdeki imar problemiyle ilgili genel olarak çalışıyoruz" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

şeffaflık paketi imar Haberi

şeffaflık paketi imar


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu ay yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan, “Rayları döşedik. İstikamet belli. Reform treninin bu istikametten gitmesi gerek. 2018-2019’da artık Türkiye ekonomisinin değişmiş, büyümesinin kalitesi değişmiş bir ülke haline gelir” dedi. Babacan’ın verdiği bilgiye göre, bu ay sonuna kadar içinde imar düzenlemelerinin de olduğu bir şeffaflık paketi açıklanacak. Sosyal destek politikalarıyla vatandaşların buluşması için ayrı bir mekanizma oluşturulacak. Bankaların yurtdışından uzun vadeli borçlanmalarını cazip hale getirecek bir takım düzenlemeler yapılacak. Ayrıca geçen yıl yapılan bazı düzenlemelerle KOBİ kredilerine yapılan pozitif ayrımcılığın bir benzeri ‘sanayi’ kredileri için gelecek. 


Babacan dün New York temaslarından önce gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün (Transparency International) açıkladığı 2014 küresel yolsuzluk endeksinde Türkiye’nin 5 puanlık düşüşle en büyük gerilemeyi gösteren ülke...