25 / 04 / 2024

şeffaflık paketi nedir

şeffaflık paketi nedir

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

Şeffaflık Paketi'nin ertelenmesi söz konusu değil!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şeffaflık Paketi'nin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu ve hükumetin bundan asla vazgeçmediğini söyledi.

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek!

14 Ocak 2015 ’ten sonra gerçekleştirilen imar planı değişikliğini belediyeler yaparsa yüzde 40-60, bireysel taleple yapılır ise yüzde 80-100 değer artışı payı ödenmesi gerekecek.

Kamuda Şeffaflık Paketi'nde neler var?

‘Kamuda Şeffaflık Paketi’ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu esnafa da yeni müjdeler verdi. İşte onlardan satır başları: İmar değişikliğinde farklı oranlarda değer artış payı alınacak...

Ali Babacan: Şeffaflık paketi yolda!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye'nin donem başkanlığını üstlendiği G - 20'nin 11 çalışma sahası bulunduğunu, bunlar arasında en önemlisinin de şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele olduğunu belirtti.

İmarda yeni düzenlemeler geliyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu ay yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan’ın verdiği bilgiye göre, bu ay sonuna kadar içinde imar düzenlemelerinin de olduğu bir şeffaflık paketi açıklanacak.

İmar uygulamaları da şeffaflık paketi içerisine alınacak!

Hükümet bu ay bir şeffaflık paketi açıklayacak. Pakette imar uygulamaları öne çıkacak. Ali Babacan fakirlikle mücadele için bir program başlatacaklarını da söyledi. Bankaların aldığı krediye kısmi fren ve sanayiye kredi de gündemde

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken ailelere Yenidoğan Destek Paketi adı altında yardımda bulunuyor. İşte detaylar...

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Murat Tanrıöver kimdir? Hangi görevlerde bulundu?  Uzmanlık alanı nedir?

Hedef Holding A.Ş Yönetim kurulu Üyesi Murat Tanrıöver kimdir? Kaç yaşında? Murat Tanrıöver daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Tanrıöver'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Tanrıöver'in hayatına dair merak edilenler.

Mehmet Ali Deniz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Deniz kimdir? Kaç yaşında? Mehmet Ali Deniz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Ali Deniz'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Ali Deniz'in hayatına dair merak edilenler.

Hulusi Horozoğlu kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş  Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür Hulusi Horozoğlu kimdir? Kaç yaşında? Hulusi Horozoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hulusi Horozoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı? İşte Hulusi Horozoğlu'nun hayatına dair merak edilenler.

Feyzullah Tahsin Bensel kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Tahsin Bensel kimdir? Kaç yaşında?   Feyzullah Tahsin Bensel daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Feyzullah Tahsin Bensel'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Feyzullah Tahsin Bensel'in hayatına dair merak edilenler.

şeffaflık paketi nedir Haberi

şeffaflık paketi nedir



Yaklaşık 10 ay önce 20 Ocak 2015 tarihinde bu köşede “İmar rantı yasallaşıyor” başlıklı bir yazı yazmıştım.


Yazı, dönemin Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında 5 bakan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de olduğu kurul tarafından “Şeffaflık Paketi” adı altında Yasa tasarısıyla ilgiliydi.


“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.


Bende 20 Ocak tarihinde bu köşede “Şeffaflık Paketi” içinde yer alan imar mevzuatı bölümünü değerlendirmiştim.


O tarihte bu konu beni kent adına kaygılandırmıştı, çünkü yasa taslağı yasallaştığı takdirde devlet (3 ayrı kurum) her imar plan değişikliğinden toplamda yüzde 30 pay alacaktı.


Yasa tasarısı TBMM’de iken Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda geri çekilmişti.


64. hükümet kurulur kurulmaz Başbakan...