26 / 04 / 2024

Şehir Hastanesi

Şehir Hastanesi

Covid -19 pandemisinin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte hastaneye gitmeye çekinen insanlar yeniden sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladı.

Şehir hastanelerinde hedef 40 bin yatak kapasitesi!

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da, şehir hastaneleri konulu çalıştay gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Çalıştaya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, şehir hastanelerinde 40 bin yatak kapasitesi amaçladıklarını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu: 30 şehir hastanesi inşa edildi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'na katıldı. Çavuşoğlu, devletin, yatırımlarına devam ettiğini, 30 şehir hastanesi kurduklarını söyledi.

Şehir hastanesi inşa edenler işletmesinde de yükümlü olacak!

Sağlık sektöründe önemli bir dönüşüm başlatan "Kamu Özel işbirliği -PPP" (Public Private Partnership) projesine ilgi artıyor.

8 bin yataklı 5 şehir hastanesi 2017'de açılacak!

Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı olarak katıldığı son törende, önümüzdeki yıl bu zamanlara gelindiğinde, 8 bin yataklı 5 şehir hastanesinin hizmete gireceğini belirterek, hastane binalarının bulunduğu şehirlerin en modern binaları olacağını söyledi.

Türkiye 2018'e kadar 34 şehir hastanesine kavuşacak!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Türkiye genelinde toplam 43 bin yatak kapasiteli 34 şehir hastanesi 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak' dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı ne zaman başlayacak?

Kocaeli'de bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şehir Hastanesinin proje çalışmalarının devam ettiğini, orada herhangi bir aksama ve duraksama olmadığını anlattı. İşte ayrıntılar...

Yozgat’a Japonya’dan 111 milyon euro destek!

Yozgat’ta 139 milyon euro’ya malolacak 475 yataklı Şehir Hastanesi için Japon bankalarından 111 milyon euro’luk finansman desteği sağlandı. Hastanenin 2017 yılında açılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Sağlığa 2.2 milyar euroluk yatırım!

Sağlık Bakanlığı'yla sözleşme imzalayan Türkerler Holding, Etlik, İzmir Bayraklı ve Kocaeli'de sağlık entegre tesisi için yaklaşık 2.2 milyar euroluk yatırım yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinin önünde engel kalmadı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 şehir hastanesiyle ilgili şu anda Bakanlık olarak yasal anlamda, hukuksal ve idari anlamda bir sorun kalmadı" dedi. İşte Bakan'ın açıklamaları...

Şehir hastanelerine kur engeli!

Sağlık Bakanlığı, milletvekillerine dağıttığı kitapçıkta, 30 milyar TL’ye yapılacak 34 şehir hastanesi için en büyük riskin kur artışı olduğunu açıkladı. Hastanelerin 16 ’sının sözleşmeleri imzalanmıştı.

Yeni şehir hastanesi projeleri yolda!

Bütçe görüşmelerinde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 216 hastane inşaatının sürdüğünü, şehir hastanesi projeleriyle ilgili ihalelerin de yakında başlayacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yatırımların süreceğini açıkladı.

Karesi Sokağı trafiğe kapatılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, Şehir Hastanesi çalışmalarını yerinde şehrin çalışmaları ile geçiş konforu inceledi. Bu kapsamda Karesi Sokağı 'nda trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Mehmet Müezzinoğlu: 2017 itibariyle 15 şehir hastanesi hizmete girecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2017 itibariyle 15 şehir hastanesi ülkemizin ve milletimizin sağlık hizmetine girmiş olacak. İki yıl sonra kademeli şekilde hizmete girmeye başlayacak" şeklinde konuştu...

15 Şehir Hastanesi için imza töreni bugün gerçekleşiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 ilde kamu - özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreni bugün İstanbul'da yapılacak...

Isparta Şehir Hastanesi açılıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılacak Isparta Şehir Hastanesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Isparta Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Akfen Holding'in inşa ettiği Isparta Şehir Hastanesi bugün düzenlenecek resmi törenle açılıyor. İlde bulunan Kadın Doğum Hastanesi ve Devlet Hastanesi personeliyle birlikte 1,1 milyar liralık yatırım yapılan tesise taşındı.

Tekirdağ Şehir Hastanesi Nisan 2018'de devreye girecek!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, "Aralık 2017'de Eskişehir Şehir Hastanesini hizmete açmış olacağız. 1 milyar liraya mal olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi de Nisan 2018'de devreye girecek" dedi.

Isparta Şehir Hastanesi 24 Mart Cuma günü açılacak!

Mersin ve Yozgat'tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi de kapılarını hastalara açtı. Isparta Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı ise 24 Mart Cuma günü yapılacak.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

Elazığ Şehir Hastanesi günde 15 bin hastaya hizmet verecek!

Elazığ'da inşası süren ve İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in adı konulan şehir hastanesi tamamlandığında, günde yaklaşık 15 bin hastaya hizmet verilecek.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Elazığ Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatında sona gelindi!

Elazığ'da 347 bin 172 metrekare alan üzerinde yapımı süren şehir hastanesi 5 yıldızlı otek konforunda hizmet verecek. Hastanenin kaba inşaatı bitme aşamasında.

Mersin Şehir Hastanesi dünyaya açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Aydın: "Avrupa ülkelerindekinden çok daha ileri seviyede ve kaliteli sağlık hizmeti, çok daha az maliyetle Mersin Şehir Hastanesi'nde Arap halkını bekliyor" dedi.

Isparta ve Yozgat Şehir Hastanesi, bölgenin en büyüğü olacak!

Isparta ve Yozgat'ta inşa edilen şehir hastaneleri, bölgenin en büyük sağlık tesisleri olacak. Yozgat Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladı, ancak henüz resmi açılışı yapılmadı.

Erzurum Şehir Hastanesi 2017 sonunda hizmete girecek!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada Erzurum'da yapımı süren şehir hastanesine değinerek, "Allah nasip ederse, bu yılın sonunda Erzurum'un bin 450 yataklı ve toplamda 450 bin metrekareyi aşan bir şehir hastanesi olacak." dedi.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 2018'de açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Sürekli, yapımı devam eden Bayraklı Şehir Hastanesi projesini anlattı.

Manisa Şehir Hastanesi'nde inşaat sürüyor!

Manisa'da inşa edilen Şehir Hastanesi için inşaat çalışmaları sürüyor. İnşaatının gecikmeli başladığı Manisa Şehir Hastanesi Ocak 2018'de hizmete açılacak.

Şehir Hastanesi Haberi

Şehir Hastanesi

Hastanelerde yapılan muayene sayıları neredeyse pandemi öncesine döndü. Fakat bu defa da yüksek fiyatlar sebebiyle hastalar özel hastaneleri tercih etmemeye başladı. Bu dönemde devlet ve üniversite hastaneleri gidenlerin sayısındaki artış dikkat çekti.


Hastanelere başvuru sayısı arttı!

2022 yılının ilk beş ayında özel hastanelere yapılan başvuru bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüze 19,25 artış gösterdi.  Fakat devlet hastanelerine başvuru yüzde 56’lara kadar çıktı. Ayrıca üniversite hastanelerine başvuru sayısı da bir önceki sene aynı döneme kıyasla  yüzde 35,7 oranında yükseldi. Dünya'da yer alan habere göre;  2022’nin ilk beş ayında hastanelere toplam 232 milyon 645 bin kez gidildi. Sadece bu dönemde bile kişi başına başvuru sayısı üçe ulaştı. Yılın ilk beş ayı itibariyle hastanelere yapılan ödemelerde yüzde 55, eczanelere yapılan ödemelerde ise...