18 / 04 / 2024

şehir hatları 2012

şehir hatları 2012

İstanbul'un kent içi deniz ulaşımını sağlayan Şehir Hatları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 66 gün süren bakım sırasında İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaştı

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

İstanbulkart kullananlar dikkat! İBB indirim yaptı

İstanbul'da yaşayan ve her gün İstanbulkart kullananlar için İBB bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya 1 ay sürecek. İşte marmaray, metrobüs, metro, fünikiler, teleferik, tramvay, Şehir Hatları, Turyol'da kullanabileceğiniz ücretsiz toplu taşım indirim hakkı.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

Sülün Osman’ın hikayesi kimseye ders olmadı!

Sülün Osman, Türkiye'nin en ünlü dolandırıcısıydı. Galata Köprüsü'nü, Şehir Hatları Vapurları'nı, Saat Kulesi'ni bile sattı ya da kiraladı. Sülün Osman'ın hikayesi kimseye ders olmadı...

Dolandırıcılar ‘Sülün Osman’ı geride bıraktı!

Her gün yeni yöntemler icat eden dolandırıcılar, 1950’li yıllarda Galata Kulesi, tramvay ve şehir hatları vapuru gibi sıra dışı ‘mal’ları satan Sülün Osman’ı geride bıraktı.

Karaköy'ün yeni iskelesi yakında açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaköy'ün i yakında hizmete sunacak. İBB, şehir hatlarının yeni akıllı yüzer iskelesini yakında hizmete alacak.

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

İzmir Kıyı Deniz Projesi ne oldu?

İzmir Büyükşehir’in 2012’de şaşaalı biçimde tanıtımını yaptığı Kıyı Deniz Projesi’nin son şeklini almadı. Kordonboyu’ndaki düzenlemeyi de kapsayan 3. etabın projesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yollanamadı.

İstanbul Şehir Hatları yeni iskele istiyor!

Tartışmalı proje nedeniyle Kabataş İskelesi kapatılınca yolcular açıkta kaldı. İstanbul Şehir Hatları da Galata Köprüsü’nün ayağına iskele istedi.

Kabataş projesi ulaşımı durduracak!

Beyoğlu Kent Savunması konuşmacısı Cihan Baysal, "Kabataş’a yapılması planlanan devasa martı formundaki transfer merkezi nedeniyle Kabataş’tan deniz ulaşımı duracak, şehir hatları, İDO, DenTur ve BUDO taşınacak ''dedi.

Kabataş Transfer Merkezi, Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı!

İstanbul Kabataş’ta şehir hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi bulunduğu alan kaldırılıyor. Hakan Kıran'ın tasarladığı ‘Martı’ projesiyle Kabataş'a deniz doldurularak dev bir transfer merkezi yapılacak.

şehir hatları 2012 Haberi

şehir hatları 2012

Şehir Hatları'nda günlük yolcu sayısı 180 bine ulaştı. Geçici olarak konulan İstinye-Küçüksu ile Kabataş-Küçüksu-Sarıyer gibi seferler ise artık tarifeli olarak devam edecek.


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 66 gün süren bakım ve onarım çalışmaları Şehir Hatları'na olan ilgiyi arttırdı. Köprü çalışmalarından önce günde 150 bin kişinin yolculuk yaptığı Şehir Hatları'nın yolcu sayısı 180 bine ulaştı. Çalışmanın başlamasından bu yana yolcu oranı yüzde 16-17 civarında arttı. Bazı hatlarda bu oran yüzde 40'lara çıkan artış gösterdi. Bakım çalışmaları boyunca ise Şehir Hatları vapurlarında ortalama 30 binin üzerinde yolcu artışı yaşandı. Köprüdeki çalışmalarda artan trafiğe alternatif olarak açılan vapur hatları talep üzerine tarifeli olarak hizmete geçecek.


FSM'de yapılan bakım ve onarım çalışmaları esnasında bazı şeritlerin kapanması trafik yoğunluğunun artmasına sebep oldu. Saatlerce araç kuyruğunda bekleyenlerin...