07 / 12 / 2025

şehir içinden ev almak zor

şehir içinden ev almak zor

Ev alması gereken orta alt gelir grubunun yüksek fiyatlardan dolayı geride kaldığını vurgulayan Çalık GYO yöneticisi Feyzullah Yetgin, 'şehir içinde yaşayanlar evlerinden memnun değil' dedi.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Kullanım ihtiyacı için ev alacakların son şansı 2026 yılında gelecek faiz indirimleri

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda kullanım ihtiyacı için ev alacakların son şansının 2026 yılında gelecek faiz indirimleri olduğunu söyledi.

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Oturmak için ev alan, evine giremiyor!

Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Oturmak için ev alan, evine giremiyor” dedi.

Yıllara yaygın inşaat işinden elde edilen kazançlar, geçici vergi beyanına dahil edilir mi? 

Mali Müşavir İbrahim Döner yaptığı paylaşımda yıllara yaygın inşaat işinden elde edilen kazançların  geçici vergi beyanına dahil edilmeyeceğini belirtti.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan kiraya vermek için ev alacaklara yeni uyarı: Kira çarpanı çok düşük tuzağına düşmeyin!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kiraya vermek için ev alacakları uyardı. Şatıroğlu, "Kira çarpanı çok düşük tuzağına düşmeyin" dedi. 

Tebernüş Kireçci uyardı: Oturmak için ev almak isteyenler süre daralıyor! 

Şubat ayında Türkiye genelinde konut satışları yüzde 20,1 arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oturmak için ev almak isteyenler süre daralıyor" dedi. 

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinden haraç mı istiyor?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur ev sahibi de “Kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinden haraç mı istiyor?” diye sordu.

Kira geliri için ev almak isteyenler dikkat! 

Konut almak isteyen pek çok kişi konu ile ilgili araştırma yaparken, Analist Ömer Faruk’tan da kira geliri için ev almak isteyenlere 1+1 tavsiyesi geldi.

Ünlü analistten kira geliri için ev almak isteyenlere 1+1 tavsiyesi!

Pek çok kişi de konut almak için doğru zaman olup olmadığını merak ederken,  Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman’dan da kira geliri için ev almak isteyenlere 1+1 tavsiyesi geldi.

Bakan Kurum'dan 81 şehir için yeni sosyal konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki açıklamasında 81 şehir için yeni sosyal konut müjdesini verdi. İşte o açıklama...  

Airbnb'den kiraya vermek için ev alacaklar dikkat! Bunu sakın gözden kaçırmayın!

Airbnb'den kiraya vermek için ev alacaklara önemli bir uyarı geldi. Peki Airbnb'den kiraya vermek için ev alacaklar neye dikkat etmeli? 

TOKİ'den 131 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa almak için son 6 gün! TOKİ 35 şehir için müjdeyi duyurdu!

TOKİ'den 35 şehir için bir son dakika müjdesi geldi. 30-31 Ekim tarihlerinde 131 bin TL'den başlayan fiyatlarla 303 adet arsa satılacak. Peki 2024 TOKİ arsa satışı şartları neler? 

Ev sahibi olmak isteyenler acele edin! Uzmanlar uyarıyor! 1-2 yıl içinde ev almayanlar bir daha alamayacak!

Konuta talep devam ediyor. Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 16,0 oranında artarak 127 bin 88 oldu. 1-2 sene içinde ev sahibi olmanın imkansız olacağını söyleyen uzmanlar 'hemen alın' uyarısı yapıyor. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

şehir içinden ev almak zor Haberi

şehir içinden ev almak zor

Ev alması gereken orta alt gelir grubunun yüksek fiyatlardan dolayı geri planda kaldığını vurgulayan Çalık GYO yöneticisi Feyzullah Yetgin, şehir içinde yaşayanların oturduğu evden de memnun olmadığını belirtti.


ÇalıkGayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, asıl ev sahibi olmak isteyen orta alt grubunun bu şartlarda şehir içinden ev almasının mümkün olmadığını söyledi. Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Yetgin, konut talebinde azalmanın olmadığını, kentsel dönüşüm de bir talebin görüldüğünü söyledi. 


15 MİLYON MEMNUN DEĞİL


Feyzullah Yetgin, İstanbul genelinde bazı semtlerde fiyatların yüksek olduğunu belirterek. İstanbul gibi metropollerde konut sahibi olması hedeflenen C ve D gurubunun bugünkü arazi maliyetleriyle şehir merkezinde ev sahibi olmasının imkanı bulunmadığını kaydetti. 


Konut kredilerindeki en ufak hareketin konut satışlarını yakından ilgilendirdiğine dikkati çeken Yetgin, alıcının tavrını bu harekete göre belirlediğini dile getirdi. Yetgin,...