27 / 04 / 2024

şehir plancıları başkanı

şehir plancıları başkanı

MHP'den milletvekili adayı olduğu için görevinden istifa eden Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Turgut göreve dönmeme kararı aldı. Odanın yeni başkanı kim?

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun süredir üzerinde çalıştıkları ''HIZRAY'' projesi ile ilgili bilgi vererek  Beylikdüzü-Pendik arasının 55 dakika olacağını duyurdu.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

MASİS Başkanı İlci: Madenciliğin geleceğine ilişkin ciddi kaygılar taşıyoruz!

Maden Sanayii İşverenleri Sendikası (MASİS) Yönetim Kurulu Başkanı Naci İlci, "Toplumdaki olumsuz algı ile ulusal ve uluslararası yatırımları askıya alma noktasına getiren yasal düzenlemeler yüzünden madenciliğin geleceğine ilişkin ciddi kaygılarımız var" dedi.

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

şehir plancıları başkanı Haberi

şehir plancıları başkanı
  5 Haziran'da, Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili adaylığını açıkladıktan sonra görevinden istifa eden Şehir Plancıları Odası Başkanı Ahmet Turgut, İstanbul 1. bölge 13. sıradan ayday gösterilmişti. 22 Temmuz'da seçilemeyen Turgut, tekrar oda başkanlığına dönmeme kararı aldı.   Ahmet Turgut'un yerine, İkinci Başkan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Özden göreve getirildi. Özden seçimlerin yapılacağı 2008 yılı Şubat ayına kadar görevde kalacak.   Emlakkulisi.com'a açıklama yapan Ahmet Turgut, ''Yıllarca oda başkanlığının siyasi amaçlar için kullanıldığını yazdım. Bu saatten sonra bir partiden aday olup, geri göreve dönersem, oda başkanı değil siyasetçi olarak algılanacaktım. Yıllardır böyle yapanları eleştiriyordum. Başkalarını eleştirdiğim duruma düşmemek için oda başkanlığına dönmedim''...