29 / 03 / 2024

şehir planlamacı asgari ücret 2013

şehir planlamacı asgari ücret 2013

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plancısı asgari ücreti, gelecek yıl için brüt 2 bin 800 lira olarak belirle

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Başiktaş’ta 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Elif Uyar tarafından kuruldu.

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Kapadokya’yı koruyacak komisyon belirlendi!

Kapadokya’yı koruyup yatırımcıları için bürokratik süreçleri kısaltacak komisyonun kimlerden oluşacağı belli oldu. Arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da bulunacağı komisyonda Kapadokya’yla ilgili her karar alınabilecek.

Mimar ve şehir plancılarının asgari ücretleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mimar ve şehir plancılarının asgari ücretlerinin belirlenmesine ve özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı...

Jan Gehl: İstanbul kurtarılabilir!

Dünyanın en iyi şehir planlamacılarından biri olan Prof. Dr. Jan Gehl, Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuştu. Prof. Gehl, “Bir şey yapılamaz hale gelmiş bir şehir görmedim. İstanbul kurtarılabilir. Mesele fiziksel koşullar değil, beyinler.” diye konuştu. 

MIPIM 2018’de Balıkesir rüzgarı esti!

Uluslararası yatırımcıların, otel gruplarının ve fon yöneticilerin şehir planlamacıları ile buluştuğu dünyanın önde gelen fuarlarından MIPIM 2018’de Balıkesir rüzgârı esiyor.

Kentlerin mimarisi insan psikolojisini nasıl etkiliyor?

Şehirlerde yaşayan nüfus artarken şehir planlamacıları kentlerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini 'nöro-mimari' ile yeniden ele alıyor.

Mimar ve şehir planlamacısı Turgut Cansever anıldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Kara bugünkü yazısında, Mimar ve şehir planlamacısı olan rahmetli Turgut Cansever'i andı. İşte o haber...

İzmir'e yakışır imar planı hazırlanmalı!

Ege Demokratik İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı ve Şehir Planlamacısı Rahime Dönmez, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleriyle ve imar planıyla ilgi bilgi verdi.

1 dolara aldığı banka binasını sanat merkezine çevirdi!

Chicago‘da terk edilmiş bir banka binasının kaderi Theaster Gates adlı adam tarafından değiştirildi. Şehir planlamacısı/sanatçı bu koca binaya baktığında bir harabeden fazlasını gördü. 20.000 metrekarelik binayı City of Chicago’dan sadece 1 dolara adı...

Şehir planlamacılığında dikkatli olunmalı!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Tarihi Yarımadayı kesinlikle koruma altına almak şart, şehir planlamacılığında daha dikkatli olmak gerekir." dedi.

şehir planlamacı asgari ücret 2013 Haberi

şehir planlamacı asgari ücret 2013

TMMOB ile SGK arasında 31 Temmuz 2012'de imzalanan ve 2013'te uygulanan asgari ücreti belirleyen protokol, 2014 yılı için revize edildi.


TMMOB her yıl mühendislik, mimarlık ve şehir planlama alanlarında meslek icra eden disiplinlere ilişkin asgari ücret seviyesine yeniden tespit ederek SGK'ya bildirdi.


Buna göre, mühendis, mimar ve şehir plancıları için bu yıl brüt 2 bin 700 lira olarak belirlenen asgari ücret, 2 bin 800 liraya çıkarıldı.


Protokol doğrultusunda SGK'ya bildirilen mühendis, mimar ve şehir plancıları belirlenen bu asgari ücretin altında çalıştırılamıyor. Asgari ücret uygulamasıyla, düşük ücretle çalışmanın ve eksik SGK bildirimlerinin önlenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, SGK, mühendis ve mimarların ücretlerinin, TMMOB tarafından belirlenerek kuruma iletilen asgari ücretlerin altında olmaması için gerekli tedbirleri alınıyor, dolayısıyla söz konusu meslek mensuplarının prime esas kazançlarının TMMOB...