26 / 04 / 2024

Şehircilik Şurası 2017

Şehircilik Şurası 2017

Şehircilik Şurası komisyonları sorunları masaya yatırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, "Elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması yönünde çalışma komisyonlarının tavsiye kararları oldu." dedi.

Silopi ve İdil'de terör mağdurlarının evleri 3 ay içinde teslim edilecek!

Bakan Özhaseki, "Sur’da evi yıkılan herkese bugün hazır ev verebilecek durumdayız. Silopi ve İdil’de 3 ay içerisinde herkesin evini teslim edebilecek durumdayız."dedi.

Çiğdem Karaaslan: Şehircilik Şurası bir milat!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Bence Şehircilik Şurası bir milat, Türkiye'de. Ben buradan çıkacak sonuçların Türkiye'nin şehircilik vizyonu açısından çok önemli olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müteahhitler yolsuzluk yapıyor!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kot, denilen bir olay var. Bununla ne yazık ki müteahhitler, acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. " dedi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

82.8 milyar TL'lik 431 projeye ÇED olumlu kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017'de proje bedeli 82 milyar 829 milyon lira olan 431 faaliyet "ÇED olumlu" şeklinde değerlendirildi

Kentsel dönüşümde 2017'de 783.9 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2017 yılında kentsel dönüşüm kapsamında 2017'de 783 milyon 910 bin lira kira yardımı ödendi.

CNR Emlak Fuarı 2017 açıldı!

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen CNR Emlak Fuarı 2017 kapılarını açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 805 bin konut teslim ettik!

Şehircilik Şurası Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 805 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik" dedi.

2050'de Türkiye'nin yüzde 95'i şehirlerde yaşayacak!

ehircilik Şurası'nın Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, 2017 itibarıyla şehirleşme oranının yüzde 88'e ulaştığını ve 2050'de Türkiye'nin yüzde 95'inin şehirlerde yaşayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Günümüz şehirleri insana huzur vermiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehircilik Şurası'nda konuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü şehirlerimiz maalesef insan fıtratını değil bireysel hırsları merkeze alan bir bakış açısıyla inşa ediliyor." dedi. 

Kentsel dönüşümdeki tebligat sorunu çözüldü!

Şehircilik Şurası komisyonları sorunları masaya yatırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, "Elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması yönünde çalışma komisyonlarının tavsiye kararları oldu." dedi.

Şehircilik Şurası 8 Kasım'da sona erecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 27 Ocak'ta başlatılan "Şehircilik Şurası" 8 Kasım'da sona erecek. 

Ofis Karat Bakırköy'ün 2017 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO, Baş Yapı-Doğa Şehircilik tarafından inşa edilen Ofis Karat Bakırköy projesinin 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Karat 34 fiyat ve ödeme planı 2017!

Karat 34 projesi Baş Yapı ve Doğa Şehircilik ortaklığında hayata geçiriliyor. Proje 470 konut, 123 ofis ve 28 ticari üniteden meydana geliyor. İşte Karat 34 fiyat ve ödeme planı 2017...

Yenibosna Çobançeşme Karat 34 fiyat 2017!

Baş Yapı ve Doğa Şehircilik tarafından inşa edilen Karat 34 Rezidans projesi 470 daire, 123 ofis ve 28 ticari üniteden meydana geliyor. İşte Yenibosna Çobançeşme Karat 34 fiyat 2017...

Şehircilik Şurası 2017 Haberi

Şehircilik Şurası 2017


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Şura sonucunda kentsel dönüşümün yürüyüşünde yepyeni usullerle karşılaşacağız." dedi. Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinden Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre; kentsel dönüşümde işleyişi tıkayan tebligat yöntemiyle ilgili Şehircilik Şurası kapsamında komisyon çalışmaları yapıldığını ve elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması yönünde tavsiye kararı alındığını ifade etti.


Şehircilik Şurası'nın, "Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım", "Kentsel Dönüşüm, "Şehirleşme, Göç ve Uyum", Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" başlıklı 4 ayrı konuda yaklaşık 10 aydır çalışmaları devam ediyor.


Refik Tuzcuoğlu Şehircilik Şurası'nda şehircilikle ilgili çok önemli konuların ele alındığını ifade etti. Tuzcuoğlu, "Bunlardan biri kimlik ve tasarım, diğeri ise kentsel dönüşüm. Deprem bölgesi bir ülke olarak kentsel dönüşümden vazgeçemeyiz...