29 / 03 / 2024

şehit ailelerine konut kredisi verilecek mi

şehit ailelerine konut kredisi verilecek mi

FETÖ darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlara en düşük 3 bin 203 lira aylık bağlanacak ve 94 bin liralık faizsiz konut kredisi sağlanacak.

İYİ Parti'li Kürşad Zorlu'dan TOKİ'den şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine konut imkanı sağlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi. 

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Faizsiz kredi müjdesi resmen geldi! Faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır?

SGK, Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunanlara faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Peki faizsiz konut kredisini kimler kullanabilir?

Ev alacaklar dikkat! Sosyal konut projesiyle ilgili flaş gelişme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de duyurulması planlanan yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

TOKİ'den şehit yakını ve gazilere konut müjdesi!

Türkiye genelinde konut projelerine hızla devam eden TOKİ, şehit ve gazi yakınları için çalışmalara başladı. Kurum, 5 bin aileyi ev sahibi yapacak projeleri hayata geçirecek.

Şehit, gazi ve yakınlarına faizsiz konut kredisi müjdesi!

Şehit yakınları, gazi ve ve gazi yakınlarının ev sahibi olması için hayata geçirilecek olan faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. İşte milyonlarca vatandaş tarafından beklenen yeni sistemin detayları...

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Şehit yakınlarına 'faizsiz konut kredisi' imkanı!

Komisyonda görüşmeleri devam eden Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

TOKİ'den 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi fırsatı!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu kredi ile yalnızca TOKİ konutlarında değil istenilen yerde ve büyüklükte konut sahibi olunabiliyor. İşte ayrıntılar...

şehit ailelerine konut kredisi verilecek mi Haberi

şehit ailelerine konut kredisi verilecek mi

FETÖ darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlara en düşük 3 bin 203 lira aylık bağlanacak ve 94 bin liralık faizsiz konut kredisi sağlanacak


SGK tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele sırasında şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlara bağlanacak en düşük aylık tutarı 3 bin 203 lira olarak belirlendi. Şehitlerin kanuni mirasçılarına 88 bin 596 lira, bakıma muhtaç malullere 177 bin 192 lira nakit ödeme yapılacak. Şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlar, 94 bin lira tutarında faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek.


SGK’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, darbe girişiminde hayatını kaybeden veya malul hale gelen sivil vatandaşların, kendilerine veya hak sahiplerine aylık bağlanacak. 


Aylık işlemlerinde, ilgililerin mevcut öğrenim durumları esas alınacak ancak terör eylemlerine maruz kalan...