19 / 04 / 2024

Şehit Mustafa Hakan Kaçarın ailesine ev mi verildi

Şehit Mustafa Hakan Kaçarın ailesine ev mi verildi

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar, 24 Temmuz’da Diyarbakır Sur'da şehit düştü. Şehidin ailesine ev alma hayali Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aracılığıyla İzmirli bir hayırsever tarafından gerçekleştirildi.

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Ev sahipleri dikkat! Artık 4 katı ücret alınacak!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada tapu harcı ve emlak vergisi konusunda artışların yaşanacağını dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Yüzyılın dönüşümü başlıyor! Her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek!

Yüzleri güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi.

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Kentsel dönüşümde yeni dönemle birlikte süreç hızlanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi ile kentsel dönüşüm sürecinin daha hızlı olacağını açıkladı.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Şehit Mustafa Hakan Kaçarın ailesine ev mi verildi Haberi

Şehit Mustafa Hakan Kaçarın ailesine ev mi verildi

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar, 24 Temmuz’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düştü. Şehit Kaçar’ın İzmir Narlıdere’de dere yatağının kenarında, iki odalı gecekonduda yaşayan  ailesine bir ev alma hayali olduğu öğrenildi.


Şehidin hayali, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aracılığıyla İzmirli bir hayırsever tarafından gerçekleştirildi. Yeniköy Ilıca Mahallesi’nde son derece modern, dört katlı bahçeli bir apartmanın birinci katı, iş adamı tarafından şehidin babası Yunus Kaçar adına satın alındı. Evin tapusu dün Kaçar ailesine teslim edildi. Daireye bir Türk Bayrağı asıldı.


‘Onur verici’

Baba Yunus Kaçar, oğlunun Ilıca Mahallesi’nde büyüdüğünü ve bu çevreden kopmak istemediğini belirterek şöyle konuştu:

“Burada onun hatıralarını yaşatıyoruz. Burada büyüdü, burada umutları, hayalleri vardı. Ben ona ‘öğretmenlik yap’ desem de benim çocuğum polis, asker olmak istiyordu. Oğlum Sur’a giderken...