27 / 04 / 2024

Şeker fabrikaları özelleştirildi mi

Şeker fabrikaları özelleştirildi mi

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Türkşeker 115 sürekli işçi alımı başvuruları 6 Kasım'da başlıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek amacıyla farklı branşlarda işçi alınacağını duyurdu. İşte detaylar...

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Türkiye Şeker Fabrikaları çok sayıda personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Türkiye Şeker Fabrikaları personel alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuruyla beraber koşullar ve hangi işte çalışılacağı ise merak konusu oldu. Peki, Şeker Fabrikası personel alımı için aranan koşullar ne? İşte detaylar...

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Şeker fabrikası acil personel arıyor! KPSS şartı aranmıyor! Hemen başvurun yarın işe başlayın!

Şeker fabrikalarının personel alımlarını bekleyenlere müjde. Alımlar başladı. İşte istenilen şartlar!

En acı şeker haberi! Zarar, gün geçtikçe daha da katlanıyor! İşte nedeni...

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş,'nin dönem zararı 2,1 milyar Türk lirasına kadar çıktı. Öz kaynakları ise eksi 3,2 milyar Türk lirasına kadar düştü.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Şekerde büyük alarm karaborsaya düştü Kriz kapıda

Türkiye’de mazottan, gübreye girdi maliyetlerinin tavan yapması nedeniyle çiftçi büyük bir darbe yerken, pancardaki düşük hasat ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle şeker fiyatları da adeta patladı. Şekerin karaborsaya düştüğü belirtildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

7 ildeki 24 taşınmaz özelleştirme kapsamında satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Sümer Holding AŞ (TTA Gayrimenkul AŞ), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı gayrimenkullerin satışlarına onayladı. İşte detaylar...

Şeker fabrikaları özelleştirildi mi Haberi

Şeker fabrikaları özelleştirildi mi

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması, şeker fabrikalarında üretimi garanti altına alacak 'üretici-işçi-devlet' eşgüdümlü model hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsa Gök, yayımladığı yeni yıl mesajında, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle 2018'in kendileri için buruk geçtiğini kaydetti.

Sektörde yaşananlara rağmen 2019'dan umutlu olduklarını belirten Gök, şöyle konuştu:

"Üreticisinden işçisine tüm tarafların yüzünü güldürecek 'Yeni Şeker Kanunu' hazırlanmalı. Şeker sektörünü düzenleyici ve denetleyici kurum olan Şeker Kurumu yeniden özerk yapıya kavuşturularak işlevi artırılmalıdır. Şeker fabrikalarının tamamı özelleştirme kapsamından çıkartılmalı. Şeker fabrikalarında, üretimi garanti altına alacak 'üretici-işçi-devlet' eşgüdümlü model hayata geçirilmeli. Şeker fabrikalarının yeniden yapılanmasında AB örneklerindeki geçiş süreci esas alınarak uzun vadeye yayılmalıdır."

İsa Gök, Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) üretiminde belirlenen kotanın üzerine...