18 / 04 / 2024

Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak

Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak

Hakkari Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle aylardır hizmet veremeyen Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin yeniden başlaması bekleniyor.

Gaziantep Selahattin Eyyubi Sosyal Tesisi yenilendi!

Selahattin Eyyubi Sosyal Tesisi, yapılan yatırımlarla hem büyütüldü hem de yenilendi. Hizmete açılan sosyal tesis halkın da beğenisini kazandı.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma!

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Hakkari Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak?

Hakkari Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle aylardır hizmet veremeyen Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin yeniden başlaması bekleniyor.

3'ncü havalimanının sahibi ortaya çıktı!

Ruznameci İbrahim Ağa’nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır “3’üncü Havalimanı’nın yeri benim” diyerek dava açmaya hazırlanıyor. İstanbul’un yarısının kendisinin olduğunu iddia eden Çalışır, 60 yıldır dava üstüne dava açıyor.

Diyarbakır Büyükşehir'den 443 bin TL'lik yatırım!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgeleri Talaytepe, Bağcılar ve Selahattin Eyyubi Bulvarı’nda 11 kilometre uzunluğunda Kent Geneli Kısmi İçme Suyu İnşaatı Yapım İşi’ni başlattı.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı 3 aydır kapalı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde inşa edilen ve önemli yatırımlardan biri olan Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 3 aydır hizmet verilemiyor.

Ağrı ve Hakkari havalimanlarının isimleri değişti!

Ağrı Havalimanının ismi Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ise Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı olarak değişti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakkari Yüksekova Havaalanı açıldı!

Hakkari Yüksekova Havaalanı'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, görkemli bir törenle açtı. Başbakan, Hakkarililere bir de müjde verdi, dev eserin adı Selahaddin Eyyubi Havalimanı oldu.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı hizmete açıldı!

Hakkâri Selahaddin Eyyubi Havalimanı açılışı gerçekleşti. Yüksekova’da gerçekleştirilen törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hakkâri, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli, hatta Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açılacak" dedi.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın Açılış Töreni'nde havalimanının adının Selahaddin Eyyubi olacağını açıkladı. Başbakan'dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan da önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksekova Havalimanı'nın adı Selahaddini Eyyubi oldu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "İnşallah havalimanına (Hakkari Yüksekova Havalimanı), birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve 'Kudüs ebediyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır' demek için bu meydana Selahaddini Eyyubi adını veriyor

Şahinbey Selahattin Eyyubi Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı ile her mahalleye bir sosyal tesis hedefinde bir adım daha ilerleyerek, 72. sosyal tesisini Akdere Mahallesi’nde vatandaşın hizmetine açtı.

Garanti Koza Irak'ta Selahattin Havalimanı'nı inşa edecek!

Garanti Koza, 63 yıllık inşaat müteahhitliği deneyimi ve uzman profesyonel ekibi ile Irak'ın Tikrit şehrinde Selahattin Uluslararası Havalimanı'nı inşa edecek

Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak Haberi

Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak

Hakkari Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin yeniden başlaması bekleniyor.


Yüksekova'da 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında gözler, 10 aydır kapalı bulunan Selahattin Eyyubi Havalimanı'na çevrildi.


Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan en büyük yatırımlardan olan ve yapım aşamasındayken terör örgütü PKK'nın saldırılar düzenleyerek hizmete girmesini engellemeye çalıştığı havalimanında 5 Ağustos'tan bu yana uçak seferleri yapılamıyor.


102 MİLYON LİRA HARCANDI

Hakkari'de 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı  törenle hizmete açılmıştı.  İran ve Irak sınır kapılarının bulunduğu Hakkari'de, yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli havalimanının terör saldırıları nedeniyle hizmet verememesi, bölge ekonomisini de olumsuz etkilemişti.      

24 SAAT AÇIK TUTULUYOR

Kentte uçuşlar...