18 / 04 / 2024

Selçuk kentsel dönüşüm

Selçuk kentsel dönüşüm

İzmir'in Selçuk ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Zehra Zümrüt Selçuk: Kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız yerinden edilmedi!

TBMM Genel Kurulu 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında çıkan eleştirileri yanıtladı. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm başarısı!

Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin seçim vaadi olan kentsel dönüşüm projeleri hızla yükseldi. Bölgede 4 buçuk yıl içerisinde 812 konut ve 12 bin metrekare ticari alanı inşa edildi.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandı!

Türkiye'de kentsel dönüşümün başladığı ilk nokta İstanbul Esenler'deki Havaalanı mahallesiydi. Yaklaşık 3 buçuk yılın ardından dönüşüm tamamlandı. Hak sahiplerine pazartesi günü tapu ve anahtarları dağıtılacak.

Meram kentsel dönüşüm projesinde halk mağdur edilmeyecek!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Kadim Selçuklu başkentini ranta kurban edemeyiz" dedi

Doğu'daki terör mağdurları için kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Sur, Cizre ve Silopi'de vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve operasyonlar sonunda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi binaların restore edileceğini, yerleşim alanlarında düzenleme yapılacağını söyledi.

Konya'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya’da başlatılan kentsel dönüşüm ataklarıyla birlikte Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri cazibe merkezi oldu. Sedat Altınay, hayata geçirilmeye başlanan projelerle birlikte yıkık ve virane mahallelerin yaşanabilir konut sahalarına dönüşeceğini söyledi

Yıldırım Selçukbey'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Yıldırım Belediyesi büyük önem verdiği kentsel dönüşüme hızla devam ediyor. Belediye, Kentsel dönüşüm kapsamında Selçukbey Mahallesi Mesken meydanındaki risk altındaki binaların yıkımına başladı.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 480 binanın yıkımı başladı!

Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 480 mekruh bina yıkılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması kararlaştırılan binalar Sabah saatlerinde boşaltılmaya başlandı.

Binali Yıldırım'dan İzmir'e kentsel dönüşüm eleştirisi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Büyükşehir kentsel dönüşüm deyip duruyordu, ben de göremiyordum, sonunda anladım. Yağmur yağınca kenti sel götürüyor. Kent sele dönüşüyor" dedi

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm planı hazır!

Gaziosmanpaşa’da 13 mahallede 432 hektarlık ‘riskli alan’ için kentsel dönüşüm planı hazır. 100 bin kişiyi etkileyecek planla nüfus 2 buçuk katına çıkıyor; sanayi bölgesi AVM ve rezidans oluyor

Selçuk kentsel dönüşüm Haberi

Selçuk kentsel dönüşüm

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Selçuk ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1- İzmir ili Selçuk ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek unsurlarından dolayı riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur?
2- İzmir ili Selçuk ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barındıran yapıları içerdiği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?
3- Bakanlığınızca İzmir ili Selçuk ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?
4- Bakanlığınıza İzmir ili Selçuk ilçesinde kaç tane bağımsız birim ''Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'' çerçevesinde değerlendirilecek...