24 / 04 / 2024

Şener Üşümezsoy İzmir depremi açıklaması

Şener Üşümezsoy İzmir depremi açıklaması

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yıkıma ve can kaybına sebep olmayan depremler meydana geldi. Peki bu depremler geçen sene meydana gelen 7 şiddetindeki İzmir depreminin artçısı mı?

Prof. Şener Üşümezsoy'dan son dakika Marmara depremi açıklaması: Neden 6.5'ten büyük deprem olmaz?

Prof. Şener Üşümezsoy, beklenen 'büyük İstanbul depremi'nin neden 6.5 üzerinde olmayacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşe o açıklamalar... 

Prof. Dr. Üşümezsoy Bolu depremi sonrası asıl tehlikeli illeri açıkladı! Buralar stres yükleyen yerler!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dün gece Bolu’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem sonrası asıl tehlikeli yerleri açıkladı.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

Prof. Dr. Üşümezsoy'dan İstanbul açıklaması! Hem Çankırı hem Kastamonu sallandı: İstanbul'da yeni stres yaratır mı?

Prof. Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz gün peş peşe meydana gelen Çankırı ve Kastamonu depremlerinin ardından, İstanbul depremi ile ilgili yeniden konuştu ve merak edilen soruları yanıtladı. İşte Üşümezsoy'un o açıklaması...

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul'da beklenen büyük deprem olmayacak!

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depreminin olmayacağına dikkat çekti. İşte Üşümezsoy'un o açıklaması...

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

Burhan Şener Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burhan Şener Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Şener ve Pınar Çıtırık tarafından kuruldu.

Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu? Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve tarihçi-yazar ve Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu'dan beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 6.5 büyüklüğünde Marmara depreminin nerede olacağını açıkladı! Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son günlerde sık sık gündem olan beklenen Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul için ezber bozan tahminlerini dile getiren Üşümezsoy, deprem tezinin çürüdüğüne dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması: Adalar fayında stres var mı? 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son günlerde sık sık gündem olan olası büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Adalar fayında stres var mı? İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları...

O ilde yaşayanlar dikkat! Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan korkutan tahmin:  7'lik bir deprem olabilir

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Adana Havzası içindeki bölgelerde 7'lik bir deprem olabilir" şeklinde bir uyarıda bulundu. İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları....

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Şener Üşümezsoy İzmir depremi açıklaması Haberi

Şener Üşümezsoy İzmir depremi açıklaması

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yıkıma ve can kaybına sebep olmayan depremler meydana geldi. Kandilli Rasathanesi tarafından öğlen saatleri sırasında yaşanan sarsıntının şiddeti 4.1. ile 4 şeklinde açıklanırken, merkez üssü Kuşadası Körfezi olarak belirtildi. Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; ünlü deprem uzmanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir'de meydana gelen bu sartıntılara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Şener Üşümezsoy, depremin gerçek yerini aktardı. Bu sarsıntının anlatıldığı gibi kuzey-güney gidişli İzmir’i ortadan ikiye bölen yanal atımlı Tuzla fayı veya Urla’ya doğru giden Seferihisar fayında yaşanmadığına vurgu yapan Şener Üşümezsoy, sarsıntının Gümüldür fayında olduğunu ve  Sisam adasında 2020'de meydana gelen ve bütün İzmir'i sarsan 7 şiddetindeki depremin artçısı olarak görülebileceğine dikkat çekti. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, şu açıklamalarda bulundu:

"“Bu depremin yeri geçen...