20 / 04 / 2024

serbest ödenek

serbest ödenek

Devletin önümüzdeki yıl da kemer sıkacak olması alacakları için gün sayan müteahhitleri endişelendirdi. Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, "Para olmazsa şantiyeler açılmaz" dedi.

Mahmutbey’de serbest geçiş çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘şişe başı’ olarak tanımladığı İstanbul Mahmutbey’deki gişelerde ‘serbest geçiş’ için 2 ay sürecek çalışmalar önceki gün başladı.

Adnan Yıldırım: 4. serbest bölge arayışındayız!

İzmir Ticaret Borsası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldırım toplantıda yaptığı açıklamada; "Yeni serbest bölge arayışlarımız da var. İzmir'de serbest bölgeler kenti olsun." dedi

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

Sema Çelebi serbest bırakıldı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yurt dışına çıkarken gözaltına alınan magazin dünyasının ünlü isimlerinden Sema Çelebi, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İran Aras Serbest Bölgesi'nde 500 fabrika kurulabilecek alan var!

İran Aras Serbest Bölgesi'nin Genel Müdürü Muhsin Arabbağı,"Yatırımcılar için kanunlarımızda kolaylıklar getirdik. 20 yıl buradan vergi alınmayacak. Fabrikalar için vereceğimiz yerler de çok hesaplıdır. İş adamları buraya makinelerini getirip üretim yapabilirler.''dedi.

Trabzon Yeşil Yol projesi için 175 milyon TL ödenek tahsis edildi!

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, bugüne kadar Yeşil Yol Projesi kapsamında bölgeye 2013-2016 yılları dâhil olmak üzere 175 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı

Ahmet Küçükbay ve Metehan Kavuk'un serbest bırakılmasına itiraz!

Aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ve Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk'un da bulunduğu 7 zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına İzmir Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur, itirazda bulundu.

Metehan Kavuk serbest bırakıldı!

İzmir'deki FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alınan Kavuklar Gayrimenkul'un başında bulunan Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serdar İnan serbest bırakıldı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 17’ye ulaştı. İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı!

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan işadamları Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı!

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında dün sabah gözaltına alınan iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu dün akşam serbest bırakıldı.

Ege Serbest Bölgesi’nin genişlemesine onay çıktı!

İZMİR Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nin daha fazla yatırımcıya yer sağlamak için bir süredir beklediği genişlemeyle ilgili onay sonunda çıktı.

Ege Serbest Bölgesi'ndeki yatırımlar durmadı!

Darbe girişimi, Türkiye'de yabancı yatırımcının en yoğun faaliyet gösterdiği serbest bölgelerden olan Ege Serbest Bölgesi'ndeki yatırımları durduramadı.

serbest ödenek Haberi

serbest ödenek

Bugün yeniden toplanacak olan Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) geçtiğimiz haftaki toplantısı sırasında, 2008 bütçesi üzerinden yaklaşık 10 milyar YTL civarında tasarruf yapılacağının ortaya çıkması, başta müteahhitler olmak üzere devlete iş yapan özel sektörde ciddi rahatsızlığa yol açtı. Devlet önümüzdeki yıl daha fazla kemer sıkıp piyasaya daha az para pompalayacak. Bu durumdan en fazla etkilenen kesim ise devletle iş yapan özel sektör olacak.


IMF GİDİNCE AÇILIR


Konuya ilişkin BUGÜN'ün sorularını yanıtlayan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, tasarruf gerekçesiyle devletin iş yaptırdığı müteahhide parasını zamanında ödememesi halinde bir çok şantiyenin durabileceği uyarısını yaptı. 2007 bütçesindeki yatırım ödeneklerinin yüzde 22'sinin bloke edildiğini bildiren Eren, "Blokajın geçici olduğunu düşünüyoruz ve IMF görüşmelerinin sonrasında serbest bırakırlar diye ümit ediyoruz. Aksini düşünmek bile istemiyoruz" dedi. Eren,...