23 / 04 / 2024

serbest tüketici olma

serbest tüketici olma

Elektriği istediği tedarikçiden seçme hakkı tanıyan serbest tüketici uygulaması, henüz aylık faturası 134 lira ve üzerindeki aboneler için geçerli olmasına rağmen, sektörde büyük bir yarış başladı.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

Serbest elektrik evlere yayılıyor!

Aylık ortalama elektrik faturası 82 lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı.

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

Elektrikte serbest tüketici limiti yeniden belirlendi!

EPDK elektrikte serbest tüketici limitini yeniden belirledi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlana konuya ilişkin ilana göre, elektrikte serbest tüketici limiti 4,000 kWh olarak uygulanacak.

Elektrikte serbest tüketici olma fırsatı!

EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini 4.500 kilovatsaatten 4 bine düşürdü. Buna göre aylık 130 lira elektrik faturası ödeyen abone, serbest tüketici olup elektriğini istediği şirketten satın alabilecek..

Doğalgazda serbest tüketici olma sınırı belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz piyasasında konut tüketicileri hariç tüm tüketicilerin serbest tüketici statüsünde sayılmasını, konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırının ise 75 bin metreküp olmasını kararlaştırdı.

EPDK'dan serbest tüketici düzenlemesi!

Kurul, doğalgaz piyasasında konut tüketicileri hariç tüm tüketicilerin serbest tüketici statüsünde sayılmasını, konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırının ise 75 bin metreküp olmasını kararlaştırdı

Doğalgazda 2015 yılı serbest tüketici limiti yeniden belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), perşembe günkü toplantısında, doğalgazda 2015 yılı serbest tüketici limitini yeniden belirledi. Konutlarda, serbest tüketici sınırı 100 bin metreküpten, 75 bin metreküpe düştü...

Doğalgazda konutların serbest tüketici limiti düşürüldü!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 2015 yılı için doğalgazda konutların serbest tüketici limitini 100 binden 75 bin metreküpe düşürdü. Siteler talep birleştirerek istedikleri gaz şirketinden alım yapabilecek.

Tüketici hakem heyeti üye olma şartları!

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla oluşturulan hakem heyeti olan tüketici hakem heyetine üye olma şartları nelerdir? Üyelerde aranacak şartlar nelerdir?

Serbest tüketici sayaç sayısında 66 bin adetlik gerileme yaşandı!

Elektrikte serbest tüketici piyasası için tehlike çanları çalmaya başladı. 15 ay kesintisiz artan serbest tüketici sayaç sayısında temmuz ayında tam 66 bin adetlik gerileme yaşandı

serbest tüketici olma Haberi

serbest tüketici olma



DTES Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kuyan, “Tüketici limitinin sıfırlanması ile sektörde en önemli değişim rekabette yaşanacak” yorumunu yaptı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun düzenlemesiyle, aylık faturası 134 lira ve üzeri olan elektrik abonelerine “serbest tüketici” olma yolu açıldı. Böylece, serbest elektrik tüketicisi sayısı yaklaşık 1 milyona çıkarken, sektör de hareketlendi. 2015 yılında limitin tamamen kaldırılması hedefleniyor. Yani dileyen tüm abonelere, tükettiği elektriği istediği tedarikçiden seçme hakkı doğacak. Bu da sektördeki hareketliliğin hızla artacağını, elektrikte de çeşitli promosyonların ve indirimlerin devreye gireceğini gösteriyor.


İNDİRİMLİ ELEKTRİK


Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent ile Doğan Grubu’na ait DTES Elektrik’in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kuyan’ı Bandırma’da bulunan Şah RES’te ziyaret ettik. D-Smart ile yaptığı işbirliği ile elektrik abonelerine yüzde 15 indirimli elektrik sağlayan yeni kampanyasını devreye alan DTES’in,...