19 / 04 / 2024

serpinti sığınaklarının inşası

serpinti sığınaklarının inşası

Serpinti sığınaklarının inşasında uyulması gereken hususlar 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Sığınak Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliğinde yayımlanıyor. Peki, serpinti sığınakları nasıl inşa edilir?

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!

Altın fiyatları Fed faiz kararı öncesinde yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen Ekonomist Ramazan Kurtoğlu altının altın çağı o zaman diyerek, altın fiyatları için asıl yükseliş tarihini açıkladı.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Mısır'dan İsrail'in Kudüs'teki yeni konut inşası kararına kınama!

Mısır, İsrail'in  Yeşil Bölge ile Beyt Safafa, Baka ve Talpiyot bölgelerinden Velce köyüne kadar uzanan alanda konut inşası planına ilişkin kararı kınadı.

İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacağını açıkladı. Erdoğan, İzmir'de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530'a yakın binanın olduğunu söyledi.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

serpinti sığınaklarının inşası Haberi

serpinti sığınaklarının inşası

Serpinti sığınakları nasıl inşa edilir?

Özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında uyulması gereken hususlar, 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Sığınak Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, sığınakların iç yüksekliği net 2.40 metreden aşağı olamıyor. Ayrıca, sığınak havalandırma fanının enerji ihtiyacı fan elektrik motoruna uygun kapasitede bir jeneratör ile karşılanmalı, jeneratör için sığınak alanı dışında bir alan makine dairesi olarak tasarlanması gerekiyor.


Serpinti sığınakları özellikleri:

a) Büyüklük: Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi,...